Skal du servere alkohol er det viktig å ha tillatelsene i orden. Spørsmål og søknad om skjenkebevilling rettes til bevilling Folkehelskontoret.
Om ditt arrangement er en lukket fest eller åpen festival kreves det ulike typer bevillinger, noen arrangementer bør også søke om salgsbevilling.
Det lønner seg å søke om skjenkebevilling i god tid. Arrangementer som foregår i sommersesongen bør være ekstra bevisst på søknadsfrist og behandlingstid.
Les mer om ambulerende skjenkebevilling
Les mer om skjenkebevilling for enkelt anledning
Les mer om helsedirektoratets guide til god internkontroll etter alkoholloven.
Om du driver næringsmiddelvirksomhet er du meldepliktig dersom du skal selge varene dine på festivaler og marked. Matsalg og matservering på messer, festivaler, bondens marked etc. skal registreres.
Her melder du inn til Mattilsynet.
Dersom du selger frukt og grønt, kaker, pølser, is, brus, steker vafler eller griller ferdig tilberedte hamburgere over noen timer, trenger du ikke melde fra til Mattilsynet. Det stilles likevel krav til deg.
Her finner du mer informasjon om kortvarig salg av mat
Les mer om trygg mat på messer og festivaler for råd i forhold til mathygiene.