Blomsterkasser fargerike

Bærum kommune vil være en klimaklok kommune. Derfor ønsker vi at alle arrangementer som gjennomføres i kommunen, er klimakloke og miljøvennlige.

Miljøhensyn

Vær bevisst på å redusere klimaavtrykkene i ditt arrangement, og gi gjerne erfaringer videre til andre arrangører. Arrangører av utearrangementer har et særskilt ansvar for å ta vare på naturområdene våre.

Avfallshåndtering og kildesortering

Arrangører har ansvar for avfallshåndtering under og etter arrangementet, og avtale med renovasjonsselskap må gjøres om nødvendig. En god plan for å redusere og håndtere avfall bør være på plass i god tid før arrangementet starter. Avfallet bør kildesorteres.

Engangsplast og søppel med logo

Ettersom det er varslet forbud mot bruk av engangsplast, oppfordres alle arrangører til bruke bærekraftige alternativer.

Det oppfordres også til å unngå pynt, flyers, gjenstander og give aways, såkalt «søppel med logo», eller erstatte dette med klimakloke alternativer. Billettsystemet bør være papirløst.

Transport

Arrangører bør oppfordre publikum til å gå, bruke sykkel eller reise kollektivt til arrangementet. Det bør også legges til rette for bestillingstransport der kollektivtrafikken ikke er tilstrekkelig.

Relaterte lenker til transport

Matservering

Bærum og omegn har en rekke gode leverandører av mat og drikke. Arrangører oppfordres til å bruke kortreiste og økologiske matvarer.

Miljøhåndboken

Kom i gang med miljøarbeidet ved å lese miljøhåndboken utarbeidet av Øyafestivalen.

Les mer på Miljøhåndboken.no

Arrangementsporten