Kronikk 1 til 10 av 36

rss feed Abonner på kronikker

Velkommen til nytt barnehage- og skoleår

Ordførerens spalte i Bæringen 4/22: Et godt liv starter med opplevelsen av en fin barndom. En trygg barnehage- og skolehverdag er avgjørende for verdifull læring. Barn og unge skal oppleve å bli sett, verdsatt og utfordret. Vi bygger flotte skoler og barnehager i Bærum, men det er ledelsen og medarbeiderne som skaper gode opplevelser barna tar med seg resten av livet.

Sommertid: Bruk Bærum!

Ordførers spalte i Bæringen 3/22: Sommeren er snart på sitt vakreste, og du trenger ikke dra langt for gode opplevelser. Bærum har alt, varierte turmuligheter, vakre strender, flotte kulturtilbud, koselige spisesteder og mange fine handelssteder. Våre sammenhengende turveier fra marka til sjøen gjør det lett å la bilen stå.

Brennende ønske om å bidra

Ordførerens spalte i Bæringen 2/22: I skrivende stund har krigen i Ukraina pågått i snart fire uker, og ifølge FN har over tre millioner mennesker lagt på flukt fra krigshandlingene. Og flere millioner vil flykte hvis ikke krigen stopper. Det er hjerteskjærende og grusomt det befolkningen i Ukraina opplever, og situasjonen gjør et sterkt inntrykk på oss alle.

Frivillighetens år - Frivilligheten blomstrer i Bærum

Ordførerens spalte i Bæringen 1/22: Jeg er ydmyk og stolt over den enorme innsatsen våre frivillige legger ned hver eneste dag – 365 dager i året. Det blomstrer rett og slett! Det er et stort engasjement for hjertesaker og interesser. For barna og ungdommen, flyktninger, våre seniorer og for de som faller utenfor.

Frivillighet er fremtidens gull

Ordførers spalte i Bæringen 5/21: Jeg liker å oppsummere vårt viktige samfunnsoppdrag på følgende enkle måte: Det handler om å ha noe å leve av, leve i og leve for. Samtidig skal vi skape gode vilkår for mestring. Til dette trenger vi verdifull innsats fra de mange gode kreftene vi har i bærumssamfunnet. Bærum er en mangfoldig frivillighetskommune og svært mange av kommunens innbyggere er engasjert i og deltar i det viktige frivillige arbeidet. Neste år feirer vi frivillighetens år i Norge.

Din stemme teller - bruk den!

Ordførerens spalte i Bæringen 4/21: Høstens stortings- og sametingsvalg nærmer seg med stormskritt, og har du ikke allerede benyttet deg av stemmeretten, så sett av datoen 13. september eller benytt muligheten til å forhåndsstemme innen 10. september. Da kan du være med på å bestemme hvilken retning samfunnet vårt skal ta de neste fire årene.

Fryd - det er vår!

Ordførers spalte i Bæringen 3/21: Et vakkert ord – fryd – og en fin beskrivelse av en tilstand mange opplever om våren. Vi ser fryden når barna finner den første vårblomst og når dyrene kommer ut på beite. Det er varmere og Norge er på noe av sitt vakreste. Vi har startet gjenåpningen av samfunnet, og vi kan med forsiktighet gjenerobre en slags normalitet. Vi kan kaste av oss litt av mismotet fra i vinter.

Hold ut!

Ordførers spalte i Bæringen 2/21: Nå har vi levd med pandemien i over ett år. Den har satt sine spor. Omkostningene har vært høye, liv har gått tapt, arbeidsplasser har forsvunnet og livsverk har smuldret bort. I tillegg har det vært store psykiske belastninger for veldig mange, enten du er ung eller gammel.

En sprøyte med håp!

Ordførers spalte i Bæringen 1/2021: Vi er nå en drøy måned inn i 2021 - håpets år. Det er lys i tunnelen fordi vi har startet vaksineringen. Vi forventer større leveranser av vaksiner de neste ukene og månedene. Etter at risikogruppene er vaksinert, vil færre kunne bli alvorlig syke. Men det er en god stund til vi kan slappe av.

Vi har en meter

Ordførerens spalte i Bæringen 4/20: Den første sommeren med korona er snart over og mange av oss har vært på reisefot de siste ukene.