Kronikk 1 til 10 av 32

rss feed Abonner på kronikker

Frivillighet er fremtidens gull

Ordførers spalte i Bæringen 5/21: Jeg liker å oppsummere vårt viktige samfunnsoppdrag på følgende enkle måte: Det handler om å ha noe å leve av, leve i og leve for. Samtidig skal vi skape gode vilkår for mestring. Til dette trenger vi verdifull innsats fra de mange gode kreftene vi har i bærumssamfunnet. Bærum er en mangfoldig frivillighetskommune og svært mange av kommunens innbyggere er engasjert i og deltar i det viktige frivillige arbeidet. Neste år feirer vi frivillighetens år i Norge.

Din stemme teller - bruk den!

Ordførerens spalte i Bæringen 4/21: Høstens stortings- og sametingsvalg nærmer seg med stormskritt, og har du ikke allerede benyttet deg av stemmeretten, så sett av datoen 13. september eller benytt muligheten til å forhåndsstemme innen 10. september. Da kan du være med på å bestemme hvilken retning samfunnet vårt skal ta de neste fire årene.

Fryd - det er vår!

Ordførers spalte i Bæringen 3/21: Et vakkert ord – fryd – og en fin beskrivelse av en tilstand mange opplever om våren. Vi ser fryden når barna finner den første vårblomst og når dyrene kommer ut på beite. Det er varmere og Norge er på noe av sitt vakreste. Vi har startet gjenåpningen av samfunnet, og vi kan med forsiktighet gjenerobre en slags normalitet. Vi kan kaste av oss litt av mismotet fra i vinter.

Hold ut!

Ordførers spalte i Bæringen 2/21: Nå har vi levd med pandemien i over ett år. Den har satt sine spor. Omkostningene har vært høye, liv har gått tapt, arbeidsplasser har forsvunnet og livsverk har smuldret bort. I tillegg har det vært store psykiske belastninger for veldig mange, enten du er ung eller gammel.

En sprøyte med håp!

Ordførers spalte i Bæringen 1/2021: Vi er nå en drøy måned inn i 2021 - håpets år. Det er lys i tunnelen fordi vi har startet vaksineringen. Vi forventer større leveranser av vaksiner de neste ukene og månedene. Etter at risikogruppene er vaksinert, vil færre kunne bli alvorlig syke. Men det er en god stund til vi kan slappe av.

Vi har en meter

Ordførerens spalte i Bæringen 4/20: Den første sommeren med korona er snart over og mange av oss har vært på reisefot de siste ukene.

Mai - en måned for ettertanke, takknemlighet og glede

Ordførers spalte i Bæringen 3/20: Mai er kanskje årets vakreste måned. Det er måneden hvor alt våkner til liv i naturen – trærne får løv, gresset blir grønnere og blomstene blomstrer. Mai ER nesten sommer og full av merkedager, men først og fremst er mai Norges måned i rødt, hvitt og blått.

Ordførers spalte i Bæringen 1/20

Ordførers spalte i Bæringen 1/20: Barnehagen, helsestasjonen, skolen, sykehjemmet og legevakten er bare noen av de tjenestene vi som innbyggere benytter hver eneste dag. Og mens de fleste av oss sover sørger også kommunens medarbeidere for at veien brøytes og at det er vann i springen når vi står opp. Mange av oss tenker kanskje ikke over hvor sentral kommunen er i livene våre før noe uforutsett skjer eller at våre forventninger ikke innfris.

Bærum - en klimaklok kommune

Ordførerens spalte i Bæringen 5/2019: For at Bærum kommune skal lykkes med de høye ambisjonene for klimagassreduksjoner de neste årene og frem til 2050, må vi engasjere og motivere våre innbyggere. Mange spør seg kanskje om deres klimahandlinger i hverdagen egentlig betyr noe i den store sammenhengen.

Respekten for hverandre

Ordførers spalte i Bæringen 4/2019: Al-Noor moskeens svar på angrepet lørdag 10. august er å invitere til åpenhet og dialog. Det er en moden, raus og klok tilnærming, for når vi kjenner hverandre kan vi bygge ned fordommer. Jeg vil oppfordre alle menighetene og organisasjonene til å invitere inn – det bidrar til kunnskap og respekt.