Ordførerens spalte i Bæringen 4/23: Naturen er et sted jeg finner ro og henter krefter. Da jeg var liten, lekte vi gjemsel blant trærne i skogen bak skolen. Det er lett å ta naturen for gitt. Den har alltid vært der, og det er vanskelig å forestille seg en hverdag uten grønne uteområder.

Fuglesang med varierende repertoar gjennom året, fargerike blomster om sommeren og gylne kantareller om høsten. Og konglene vi lekte med da vi var små! «Det interessante er ikke bare hva som finnes i naturen, men også hva som ikke finnes der - støy for eksempel», skriver biologiprofessor Dag O. Hessen.

Naturen er et fristed fra arbeidsoppgaver, handlelister, forurensning og stress. Naturen er alltid åpen, enten du kommer alene eller med følge. Naturen er på tilbakegang, og flere arter står i fare for å forsvinne. Bærum har et av landets rikeste naturmangfold, med sjeldne dyr og planter. Vi må ta ansvar slik at våre barn og barnebarn også kan oppleve naturens ro og gleder. Jeg ønsker alle våre barn og unge varmt velkommen til barnehage- og skolestart, og håper naturen kan være en viktig samlingsplass for lek, opplevelser og avslapping.