Eineåsen skole avdeling Belset

Tre ord for å beskrive skolen: Nyskapning, samhold og mangfold

Fakta

Navn på skolen
Eineåsen ungdomsskole
Navn på rektor
Even Nedberg
Antall elever
380

Hva skiller skolen fra andre skoler?

 Vi er i gang med å utvikle nytt skolebygg. Her har vi en unik mulighet til å være med på å påvirke rammer for fremtidens skole. Vi har fokus på elevenes livsmestring og «hele mennesket». Vi er en personalgruppe som er aktive sosialt. Vi har eget curlinglag og stiller i Holmenkollstafetten. I tillegg arrangeres det sosiale treff flere ganger i året.

Hva slags type lærere ønsker dere flere av?

 Vi ønsker deg som vil være med på å påvirke og utvikle skolen og elevene for fremtiden. Vi ønsker deg som vil være med på utvikling og samarbeid både faglig og sosialt. 

Skollerudveien 25, 1353 Bærums Verk (midlertidige lokaler mens nytt skolebygg bygges)

Ledige stillinger

 

I filmen forteller kunstnerne Yola Maria Tsolis, Ingrid Aarvik Berge og Javier Barrios hvordan de jobber med kunsten på atelieret og veien fra ide til ferdig verk og hvorfor de valgte å bli kunstnere.

Filmen skal vises i timene på skolen slik at elevene blir kjent med kunsten og kunstnerne. I kunst og håndverkstimene kan filmen inspirere elevene til å arbeide med egne kunstverk og prosjekter.

Bærum kommune har satser spesielt på kunstformidling rettet mot barn og unge. Den offentlige kunsten er ofte barns første møtet med kunsten, enten det er i barnehagen, på skolen eller på torget ved der de bor. Kunsten i Bærum skal være tilgjengelig for alle.

 

Kunstnerne:

Javier Barrios

«I arbeidet med Eineåsen skole, har jeg latt meg inspirere direkte av skolens naturgitte omgivelser. Beliggenheten med vid utsikt mot fjorden og den markante åsen bak skolen har definert mitt perspektiv, der landskapets lutende form gjenspeiles i skolens arkitektur, spesielt gjennom den dominerende trappen i hoved foajeen, Hjerterommet. Arbeidet forsterker dette elementet, som en abstrakt vederføring og fortolkning av landskapet, som strekker seg gjennom hele skolen – både innendørs og utendørs – og etablerer en dialog mellom omgivelsene, arkitekturen og brukerne av bygget.»

Ingrid Aarvik Berge

«Verket til Eineåsen skole er inspirert av fjellområdet som ligger bak skolen. Området består av ulike bergarter, med fargerike mineraler som har inspirert meg til å arbeide med fargene og en dynamisk komposisjon. Tittelen på verket “Utpust” ble til da jeg under arbeidet med verket leste at nesten halvparten av jordskorpen - stein og fjell - består av oksygen.»

Yola Maria Tsolis

«Prosjektet ble laget ut av et førsteinntrykk av skolen, med sin moderne arkitektur, velvalgte fargepalett og bruk av delikate materialer. I tillegg ble jeg inspirert av et spesifikt rom på skolen, helsesøsterens kontor, som delte farger med det ikoniske «fenomenet» The Backrooms fra internett-kulturen. Dette begrepet, Backrooms, refererer til en virtuell labyrint som er kjent for ungdommer, gamere og online-entusiaster.»

Viktige temaer i bærumsskolen

Informasjon om den enkelte skole