Leserinnlegg 1 til 10 av 72

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Vi må redusere konsekvensene av fremtidige styrtregn

Klimaendringene gjør at vi allerede i dag opplever et varmere, våtere og villere vær, og de siste ukene har vi sett flere eksempler på at norske kommuner ikke er rustet for den økende nedbørsmengden. I Bærum gikk Sandvikselva og Lomma langt over sine bredder. Flere innbyggere opplevde at vann flommet inn i kjelleren og bidro til ødeleggelser. Forsikringsselskapene ble nedringt, men enkelte minner og verdier kan de aldri erstatte med penger.

Fra gråstein til gull!

Store utbyggingsprosjekter frembringer årlig millioner av kubikk med stein og overskuddsmasse. Heldigvis finnes det en svært lønnsom løsning: gjenbruk av steinmasser. Tar vi riktige grep kan vi spare samfunnet for milliardkostnader, store klimagassutslipp og unødige naturinngrep.

Kommunen trenger de unge innbyggerne

Vi ønsker at yngre personer skal ha råd til å bo i egen kommune. Boligprisene gjør det vanskelig å kjøpe egen bolig, og samtidig er det dyrt å leie i Bærum. Dette er utfordringer vi hverken vil eller kan ta lett på – kommunen trenger de unge innbyggerne.

Solidariteten er grenseløs

I år er kvinnedagen viktigere enn noen gang. Vi ser tydelige tilbakeskritt for kvinners rettigheter flere steder i verden. Det handler om likeverd – om likestilling og om retten til å bestemme over eget liv. Dette er en av de mest dyrebare verdiene vi har i Norge.

24. februar - ett år med krig i Europa

I dag er det ett år siden Russlands brutale invasjon i Ukraina. Etter ett år med krig, store menneskelige lidelser og byer og lokalsamfunn lagt i ruiner, er det dessverre få tegn på at krigen vil ta slutt med det første. Reportasjene fra krigsområdene i Ukraina gjør dypt inntrykk. Norge og kommunene vil derfor fortsatt stille opp for Ukraina og vi skal fremdeles ta godt imot flyktningene.

Bry deg litt ekstra om hvordan andre har det

Mange av oss startet 2022 med håp om bedre tider etter en lang periode med pandemi. Og vi har endelig kunnet være sammen igjen, gi hverandre en klem og leve uten strenge smitteverntiltak. Det har vært fantastisk å kunne dele opplevelser og gode stunder det siste året.

Lyden av Sandvika

Onsdag 7. desember fikk politikerne i Bærum høre lyden av det fremtidige Sandvika. Utbyggere, musikkprodusenter, gründere og mer etablerte var samlet rundt et seminar som tok for seg utviklingen av kultur- og musikknæring som en sentral næringsklynge i kulturbyen Sandvika.