Leserinnlegg 1 til 10 av 44

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Mot lysere tider

Et usedvanlig krevende år går mot slutten. Pandemien har fått store økonomiske og menneskelige føl-ger, med engstelse, sorg og savn. Pandemien vil prege oss inn i 2021.

Våg å spørre!

I Bærum har vi tradisjon for å markere verdensdagen for psykisk helse som er 10. oktober. Vanligvis pleier kommunen og frivillige organisasjoner sammen arrangere en felles markering av dagen. Dette er en viktig del av vårt arbeid med å styrke den psykiske helsen i Bærum samt å bidra til et rausere Bærum. I år blir markeringen annerledes gjennom bruk av digitale møteplasser og mindre arrangementer. Årets tema er kanskje viktigere enn noen gang: I år oppfordrer vi dere til å spørre mer!

Gjør ditt valg!

Tirsdag 22. september inviterer Bærum kommune til bilfri dag. Årets slagord er «Gjør ditt valg» – en klar oppfordring til oss alle!

Vi har ikke flere å miste!

Ti par sko på brosteinen med en blomst og en ukjent eier, symboliserer overdosedødsfall, i Bærum og i mange andre kommuner i Norge og i andre land. Det er den Internasjonale overdose-dagen i dag, 31. august.

Pensjonister og eldre er ingen byrde

Jeg ble oppriktig lei meg da jeg leste innlegget fra Bjørg Kristiansen i Budstikka 7. juli hvor hun skriver at det høres ut som de eldre kun er en byrde.

Er bokollektiv svaret på ensomhet?

Selv om Norge scorer høyt på lykkestatistikken, er det mye vi likevel streber etter og strever med, blant annet ensomhet. Dette er et økende folkehelseproblem, og hele fire av ti nordmenn er ensomme. Bærum har en rekke tiltak som skal bidra til å redusere ensomhet, og jeg stiller spørsmålet om fremtidens boformer kan være en del av løsningen? Mitt umiddelbare svar på dette er JA.

Etter terroren

Al Noor moskeen har på en forbilledlig måte vist åpenhet og invitert til dialog. Fra den grufulle ettermiddagen 10. august og frem til i dag i har vi hatt mange gode møter med moskeen. Vi opplever at vi har stått skulder ved skulder i tiden etter terrorangrepet, og at vi fortsatt gjør det.

Vi må ALDRI glemme

«Glemselen står alltid på fiendens side. Glemselen er fienden». Disse ordene er uttalt av nobelprisvinner og holocaustoverlevende Elie Wiesel. Glemselen ER fienden. Derfor er 8. mai en viktig dag.

Varmere, villere, våtere klima

Klimaendringene gir store globale konsekvenser som allerede påvirker oss. Den globale oppvarmingen fører til et varmere, våtere og villere klima – også her i Bærum.