Leserinnlegg 1 til 10 av 40

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Pensjonister og eldre er ingen byrde

Jeg ble oppriktig lei meg da jeg leste innlegget fra Bjørg Kristiansen i Budstikka 7. juli hvor hun skriver at det høres ut som de eldre kun er en byrde.

Er bokollektiv svaret på ensomhet?

Selv om Norge scorer høyt på lykkestatistikken, er det mye vi likevel streber etter og strever med, blant annet ensomhet. Dette er et økende folkehelseproblem, og hele fire av ti nordmenn er ensomme. Bærum har en rekke tiltak som skal bidra til å redusere ensomhet, og jeg stiller spørsmålet om fremtidens boformer kan være en del av løsningen? Mitt umiddelbare svar på dette er JA.

Etter terroren

Al Noor moskeen har på en forbilledlig måte vist åpenhet og invitert til dialog. Fra den grufulle ettermiddagen 10. august og frem til i dag i har vi hatt mange gode møter med moskeen. Vi opplever at vi har stått skulder ved skulder i tiden etter terrorangrepet, og at vi fortsatt gjør det.

Vi må ALDRI glemme

«Glemselen står alltid på fiendens side. Glemselen er fienden». Disse ordene er uttalt av nobelprisvinner og holocaustoverlevende Elie Wiesel. Glemselen ER fienden. Derfor er 8. mai en viktig dag.

Varmere, villere, våtere klima

Klimaendringene gir store globale konsekvenser som allerede påvirker oss. Den globale oppvarmingen fører til et varmere, våtere og villere klima – også her i Bærum.

Klimakloke Bærum

Den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project) offentliggjorde i sommer sin liste over de byene og kommunene i verden som leder an i kampen for å redusere klimagassutslipp. Bærum er, som eneste norske kommune, på listen. Det er det grunn til å være stolte av, men først og fremst er kåringen en inspirasjon til å fortsette og videreutvikle det gode arbeidet som er igangsatt under overskriften «Klimaklok kommune».

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe

I dag er det verdens miljødag, og årets tema er luftforurensning. WHO melder at syv millioner dør årlig av luftforurensning, og utslipp fra transport er blant synderne. Her må alle ta et globalt ansvar. Selv om Bærum er en liten prikk på kartet i global sammenheng, er det viktig å feie for egen dør.

Sammen skaper vi Fornebu

I Budstikka 22. mai strekker Fornebupiloten ut en hånd til kommunen og tilbyr seg å sitte i førersetet for involvering og samskaping på Fornebu. Det setter vi veldig stor pris på. Fornebupiloten er en god investering for bygging av lokalsamfunnet.

Den viktige historien

Markeringen av 8. mai handler om å hedre, takke og minnes alle dem som kjempet for at Norge siden 1945 har kunnet feire sin frihet og synge «Ja, vi elsker» hver 17. mai.