Leserinnlegg 1 til 10 av 66

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Solidariteten er grenseløs

I år er kvinnedagen viktigere enn noen gang. Vi ser tydelige tilbakeskritt for kvinners rettigheter flere steder i verden. Det handler om likeverd – om likestilling og om retten til å bestemme over eget liv. Dette er en av de mest dyrebare verdiene vi har i Norge.

24. februar - ett år med krig i Europa

I dag er det ett år siden Russlands brutale invasjon i Ukraina. Etter ett år med krig, store menneskelige lidelser og byer og lokalsamfunn lagt i ruiner, er det dessverre få tegn på at krigen vil ta slutt med det første. Reportasjene fra krigsområdene i Ukraina gjør dypt inntrykk. Norge og kommunene vil derfor fortsatt stille opp for Ukraina og vi skal fremdeles ta godt imot flyktningene.

Bry deg litt ekstra om hvordan andre har det

Mange av oss startet 2022 med håp om bedre tider etter en lang periode med pandemi. Og vi har endelig kunnet være sammen igjen, gi hverandre en klem og leve uten strenge smitteverntiltak. Det har vært fantastisk å kunne dele opplevelser og gode stunder det siste året.

Lyden av Sandvika

Onsdag 7. desember fikk politikerne i Bærum høre lyden av det fremtidige Sandvika. Utbyggere, musikkprodusenter, gründere og mer etablerte var samlet rundt et seminar som tok for seg utviklingen av kultur- og musikknæring som en sentral næringsklynge i kulturbyen Sandvika.

Frivilligheten slutter ikke nå

Takk til alle frivillige som har stått på i 2022! Frivillighetens år slutter ikke nå, men fortsetter inn i 2023. Vi må alle ha dialog og samarbeid når vi tar imot flyktninger fra Ukraina og andre deler av verden, i arbeidet med barn og unge og i utviklingen av et aldersvennlig Bærum.

Bærum skal være en trygg kommune for alle!

Bærum er en trygg kommune. De fleste av oss opplever det trygt å gå ute om kvelden, i nærmiljøet og i butikken. Å føle seg trygg er avgjørende for å leve gode liv.  Det vet de som har kjent på utrygghet og frykt.

Bekkestua - et resultat av flertallsbeslutninger

Jeg har lenge gledet meg til å feire Bekkestua vel og holde en appell i anledning 100-års jubileet. En aktiv velforening som gjennom sitt engasjement har bidratt til å forme Bekkestua – og til at Bekkestua «fremstår i dag som en moderne ‘hovedstad’ for Bærum Øst» – slik det står på velforeningens hjemmesider.

Ny E18 – en utfordring for nabolag

Realisering av ny E18 gjennom Bærum har vært en årelang og krevende prosess. Vi ble svært glade da det endelig ble fattet et stortingsvedtak om å bygge veien, og for at arbeidene nå er godt i gang.

Takk for innsatsen!

2022 er frivillighetens år og det skal vi bruke til å feire Norges og Bærums viktigste lagarbeid. Sammen skal vi spre kunnskap om frivillighetens viktige kraft og vi skal invitere inn og sammen gå opp nye veier.