Leserinnlegg 1 til 10 av 53

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Ny kraftledning gjennom Bærum - en høyspent diskusjon!

Snart vil Norges Vassdrag og Energivesen - NVE – fatte vedtak om et av de viktigste enkeltspørsmål for innbyggerne i Bærum og deler av Oslo: Skal ny høyspentledning fra Hamang i Bærum til Smestad i Oslo gå i luftlinje, eller legges som kabel i bakken? Vår frykt er at det skal bli en trase bestående av 38 meter høye monstermaster.

Vi glemmer aldri 10. august

I dag er det 2 år siden det rasistisk motiverte drapet på Johanne og terrorangrepet på Al Noor moskeen i Bærum. I dag går våre tanker først og fremst til Johannes familie og venner. De bærer det største tapet. Det gjør også de som kjempet for livet sitt i moskeen den dagen, de som mistet en del av tryggheten sin, vi som Bærumssamfunn, vi som land og vi som verdensborgere. Når drap og terror rammer, rammes vi alle.

Ny milepæl for Sandvika

For få dager siden markerte vi oppstart av reguleringsplanen for andre etappe av ny E18 fra Ramstadsletta til Nesbru.

Søppel til besvær

20 år gamle Petter Baumann Haavik hadde et viktig innlegg i Budstikka 20. april. Han skriver at han ikke liker å finne søppel ute i naturen. Jeg er helt enig med Petter - søppel hører ikke hjemme i naturen!

Visjoner og ambisjoner for Sandvika

Sandvika er i støpeskjeen. En moderne by skal formes. Vakre og viktige bygninger, som Rådhuset, Brambanigården, Malmskrivergården og Kunnskapssenteret er gode eksempler fra gammel og ny tid som er viktige markører når vi begeistret skal utvikle byen vår videre.

Et krevende år

I dag er det ett år siden nedstegningen av samfunnet som følge av pandemien. Litt optimistisk tenkte vi at dette tar noen måneder, og så er det over. Så enkelt ble det ikke.

Et trygt Bærum for alle

Bærum skal være et trygt sted for alle. Et trygt Bærum betyr et Bærum der man kan være den man er, og tro på det man vil, uten å bli utsatt for hat. Bærum kommune og Oslo politidistrikt går nå sammen om et større prosjekt for å forebygge hatefulle ytringer og hatkriminalitet i Bærum.

Mot lysere tider | Kronikk og leserinnlegg

Et usedvanlig krevende år går mot slutten. Pandemien har fått store økonomiske og menneskelige føl-ger, med engstelse, sorg og savn. Pandemien vil prege oss inn i 2021.