Ordførers spalte i Bæringen 1/2021: Vi er nå en drøy måned inn i 2021 - håpets år. Det er lys i tunnelen fordi vi har startet vaksineringen. Vi forventer større leveranser av vaksiner de neste ukene og månedene. Etter at risikogruppene er vaksinert, vil færre kunne bli alvorlig syke. Men det er en god stund til vi kan slappe av.

Alle som bor og oppholder seg i Bærum vil få tilbud om gratis vaksine. Alle blir kontaktet. Skal vi klare å ta hverdagen tilbake er vi avhengige av at du og andre innbyggere takker ja til tilbudet.

Ifølge FHI sier nå 83 prosent av den norske befolkningen at det er meget sannsynlig eller sannsynlig at de kommer til å vaksinere seg. Min sterke oppfordring er at alle takker ja til vaksinen.

Bæringene har sluttet lojalt opp om smitteverntiltakene som er innført, selv om omkostningene har vært høye. Derfor har vi greid å unngå den situasjonen vi har sett i flere europeiske land – bølger av smitte som ikke lar seg stoppe. Jeg opplever at situasjonen har fått frem det beste i oss. Mange har vist varme og omtanke for at andre har hatt det svært tøft.
En stor og inderlig takk.

Vi må fortsette å ta ansvar sammen – for oss selv og for hverandre.
Jeg tar vaksinen, det håper jeg du også vil gjøre!