Ordførerens hjørne i Bærumsavisen, desember 2015: Vi går nå inn i en høytid som for de fleste av oss er en kjærkommen anledning til å nyte dager med familie og venner. En tid de fleste har et sterkt, personlig forhold til. Dette er en tid for ettertanke og samling rundt det som er vesentlig i våre liv – omtanke for hverandre. Men alle gleder seg ikke til jul. Når det å mestre hverdagen oppleves som krevende, vil høytiden ofte oppleves enda vanskeligere. Mange kjenner på ensomhet, usikkerhet og sorg.


Vi står midt oppe i en flyktningekatastrofe verden aldri har sett maken til. Årets adventstid vil bli preget av alvoret. FN kunngjorde nylig at 54 millioner mennesker er på flukt. Tallene er så store at det ikke er til å fatte. Med drømmen om et fredelig liv forlater de sine hjem og legger ut på en farefull vandring.
 
Da jeg tente julegranen med god hjelp fra ivrige barn både på Bekkestua og i Sandvika, var det med dette som bakteppe. Det var umulig og ikke snakke om Syria, og dugnaden vi alle må bidra til enten vi bor nord eller sør i landet vårt. Det er heldigvis stort engasjement for flyktninger i bærumssamfunnet. Dette kom tydelig frem da vi arrangerte krafttak for flyktninger, en møteplass der hjelpeorganisasjonene og kommunens tjenestesteder relatert til flyktninger, presenterte sine behov. Mange Bæringer ønsket å bidra - de vil gjøre en forskjell. Det var utrolig godt å se. De gode eksemplene har vært mange. Situasjonen gjør et sterkt inntrykk på oss alle, en varm bølge av sympati blander seg nå også med kritiske spørsmål. Det må være lov. Det som imidlertid er viktig er at alle barn og voksne som har rett på asyl og beskyttelse ikke blir sittende årevis i mottak. Den isolasjonen skaper enda større utfordringer for god integrering i neste omgang.
 
«Sammen skaper vi fremtiden» er vår nye visjon. Visjonen er et løfte til bærumssamfunnet om at innbyggere også skal være medbyggere. For sammen skal vi bygge de gode lokalsamfunnene – sammen skal vi legge grunnlaget for fellesskapsfølelsen. Ordene mangfold, raushet og bærekraft skal være kvaliteter ved vårt samfunn. La oss sammen gjøre disse kvalitetene levende.
Det å bry seg i positiv forstand er beviset på vår omtanke og omsorg for våre medmennesker. Ingen kan hjelpe alle, men alle kan tenne lys hos noen. Derfor gleder det meg at mange av våre innbyggere gjør mye for at andre skal oppleve for eksempel julehøytiden som god. Jeg er så utrolig takknemlig for de som stiller opp i år igjen og lager juleaften for de som ikke har et fellesskap. Et annet godt eksempel er Frelsesarmeen og julegryten som er blitt en god, viktig og fast tradisjon for veldig mange av oss.  De er alltid på vakt for de svakeste i samfunnet. Tusen takk.
 
Desember er kanskje den måneden det å stå utenfor felleskapet kjennes enda tyngre enn ellers. La oss sammen bidra til at flere kjenner følelsen av fellesskap. Ofte er det ikke så mye som skal til for å lyse opp hverdagen for andre. Gi i gave et smil, et klapp på skulderen og litt av din tid - en god samtale over en kaffekopp er en verdifull gave for mange. Det er ved å gi at man får!
 
En riktig god førjulstid ønskes hver og en.

Ordfører Lisbeth Hammer Krog