Er du glad i mennesker og vil bruke litt av din tid til å hjelpe andre? Da kan en jobb som avlaster eller støttekontakt være noe for deg.

Seyed Mahdi Adel (22) har jobbet som avlaster i fire år, en jobb han trives godt med. I dag er han avlaster for fire personer i alderen 10 til 30 år. – Jeg liker å jobbe med mennesker. Det er en ansvarsfull og fin jobb. Det er ikke en A4 jobb, men en jobb der du er sosial og kan gjøre mye forskjellig, alt ettersom hva som passer for de ulike brukerne og familiene, forteller Adel.

Avlaster Seyed Mahdi Adel. Foto: Ragnhild I. Hoem
Avlaster Seyed Mahdi Adel. Foto: Ragnhild I. Hoem

– Svømming, kino, gå tur, besøke fornøyelsesparken Tusenfryd, overnatting, å spille et spill eller se en film sammen, er noe av det vi pleier å gjøre, sier Adel. – Det beste er å se gleden i de du jobber med, og å vite at du er med og skaper gode minner.

Stort behov for avlastere og støttekontakter

– Kommunen trenger stadig nye avlastere og støttekontakter for barn, unge og voksne som har funksjonsnedsettelse eller andre utfordringer, sier Cathrine Mandel i Fritid og avlastning. – Vi søker både etter familier, par og enslige, unge og eldre, med og uten barn, forteller Mandel. Ta kontakt med oss, hvis du tenker at dette kan være noe for deg, oppfordrer hun.

Avlaster Seyed Mahdi Adel og Cathrine Mandel. Foto Ragnhild I. Hoem
Avlaster Seyed Mahdi Adel og Cathrine Mandel. Foto Ragnhild I. Hoem

— Hyggelig å bety noe for andre

– Det er en veldig fin jobb, forteller Ragnhild Langeland Jakobsen, som har vært støttekontakt i to år. – Vi går på tur, på kino, i svømmehallen, handler, eller bare sitter på kafé og skravler litt. Som tidligere purser i SAS er hun vant til å snakke med mange og ulike mennesker i løpet av en dag. – Du bør være glad i folk, like å prate, ha godt humør og kunne tulle litt, smiler Jakobsen. − Det er samtidig viktig å ha respekt for, og tålmodighet med, den du møter, legger hun til. – Det er viktig for alle å komme seg ut og møte andre, og det er fint å kunne bidra til det som støttekontakt. Også er det veldig hyggelig at noen gleder seg til du kommer, og å vite at du betyr noe for andre, sier Jakobsen.

Støttekontakt Ragnhild Langeland Jakobsen
Støttekontakt Ragnhild Langeland Jakobsen

Kunne du tenke deg å bli avlaster eller støttekontakt? Les mer her.