Ordførers spalte i Bæringen 3/22: Sommeren er snart på sitt vakreste, og du trenger ikke dra langt for gode opplevelser. Bærum har alt, varierte turmuligheter, vakre strender, flotte kulturtilbud, koselige spisesteder og mange fine handelssteder. Våre sammenhengende turveier fra marka til sjøen gjør det lett å la bilen stå.

Jeg hører mange si at Bærum er et Norge i miniatyr. Hos oss finner vi en unik kombinasjon av natur og kultur, sjø og land, stillhet og ro. Dette er kvaliteter mange setter svært høyt. Andre søker mer liv og røre – derfor er det spennende å se de store byutviklingsprosjektene som vokser frem i Sandvika og på Fornebu.  Bekkestua og Stabekk fremstår allerede som attraktive steder med mange ulike, sjarmerende tilbud.

Sandvika har virkelig markert seg som sommerbyen med den flotte elvepromenaden langs lakseelven vår, og nye Kadettangen med de fineste lekeområdene for de minste og med stupetårnet «Svanen» som vårt nye landemerke.

Vi har et rikt kulturliv med Henie Onstad Kunstsenter, Sjøholmen, Bakgården og vårt eget kulturhus. Vi har skulpturparken på Bærums Verk, Flytårnet, alle de små nisjemuseene, Grini og Lommedalsbanen - for å nevne noe.

Vil du la deg inspirere og få oversikt over de gode tilbudene og mulighetene som finnes i kommunen, kan jeg anbefale www.destinasjonbaerum.no.  Her er noe for enhver smak.

I sommer, som i resten av året, vil vi se den fantastiske frivilligheten blomstre på ulike arenaer, og sammen med lag og foreninger, organisasjoner, innbyggere og andre, skal kommunen skape et attraktivt og levende lokalsamfunn. Bidra du også, og bruk Bærum!

 En riktig god sommer ønsker jeg dere alle.