Lørdag 10. juni gikk Sandvika pride av stabelen, og det var en herlig helg!

Bærums første pride-feiring var i fjor, men i år skulle vi ha parade for første gang.

Under parolen «frihet» lyste vi opp Sandvika med alle regnbuens farger. Vi gikk sammen for trygghet, for frihet og for menneskeverd.

Pride er en frihetskamp for like rettigheter og et liv uten diskriminering.

Markeringen startet i New York på slutten av 60-tallet som et svar på politivold. Skeive fant seg ikke lenger i å bli tråkket på og tok derfor til gatene.

Enda har vi en vei å gå. Undersøkelser viser at skeive har dårligere levekår enn heterofile på grunn av diskriminering og forskjellsbehandling.

Bærum kommunes egen kartlegging viser at skeive diskrimineres her hos oss.

Vi må jobbe holdningsskapende så alle kan leve frie liv. Med bedre kunnskap, mer informasjon og god dialog vil vi jobbe sammen for et rausere og mer mangfoldig Bærum, der alle føler seg trygge, frie og velkomne i alle deler av kommunen.

Pride er for mange en fest med farger og musikk. Sandvika pride er en feiring med kulturopplevelser og gode møter. En feiring som gjør byen vår mer attraktiv samtidig som vi viser hvilke verdier vi står for.

Det ligger også et alvor over årets pride-feiringer. Her i Bærum vet vi så altfor godt at hat kan ta liv.

Sist det skjedde var 25. juni i fjor da to umistelige bærumsborgere ble drept.

Angrepet etterlot mange i redsel. Pride er derfor ekstra viktig i år. Det er viktigere enn noen gang at vi viser hva vi står for, og at vi sier ifra når vi ser hat.

Det er mange som skal takkes for at Sandvika pride ble så bra som det ble. Vi må trekke frem arrangørene fra «Ungdom og fritid» i Bærum kommune sammen med mange andre flotte medarbeidere i kommunen!

Sandvika pride er et grasrotinitiativ som startet med et ønske fra ungdommene på Helset fritidssenter. De har gitt oss alle en flott feiring som samlet mange mennesker.

Jeg vil også takke politiet som passet på og sørget for at alt gikk fint for seg.

Når verdiene vi står for blir truet, ja, da blir det enda viktigere å være tydelig. Som ordfører finner jeg meg ikke i at innbyggere i lokalmiljøet vårt utsettes for diskriminering og hat.

Sandvika pride viste hva vi er, og hva vi kan få til når vi står sammen. Det er så mange flere som viser kjærlighet enn hat.

Gratulerer med pride, alle sammen!

Av ordfører Lisbeth Hammer Krog - Innlegget sto på trykk i Budstikka 20. juni 2023