Bedriften King Coffee fikk tildelt Bærums klima- og miljøpris.

Utdeling av Bærums klima- og miljøpris Klimaklok 2019
Ordfører Lisbeth Hammer Krog delte ut klima- og miljøprisen. Her sammen med alle de fire nominerte Øvrevoll Galopp, Stabæk Fotball, King Coffee og Idun Winge.

Kommunens klima- og miljøpris ble delt ut på verdens miljødag 5. juni. 

«Klimaklok 2019» skulle tildeles personer, organisasjoner eller bedrifter som har gjort en ekstra innsats for utviklingen av et klimaklokt bærumssamfunn.

De fire nominerte til prisen var: 

  • Øvrevoll Galopp
  • Stabæk Fotball
  • Idun Winge
  • King Coffee

Ordfører Lisbeth Hammer Krog annonserte Stabekk-bedriften King Coffee som vinneren av årets pris. 

Utdrag fra juryens begrunnelse: 

Juryen er imponert over King Coffee sitt helhetlige syn på klima, miljø og inkludering. De har tatt hensyn til hele produksjonskjeden for kaffe, med et kritisk blikk og en bærekraftig vurdering av råvarer, transport, omsetning, distribusjon og håndtering av avfall. King Coffee bruker overskuddet til å støtte Plan og Kirkens Nødhjelp prosjekter. King Coffee samarbeider også med Gruten som samler inn kaffegrut som blir brukt i dyrking av lokal og kortreist østerssopp. King Coffee er med sin virksomhet med på å gjøre næringslivet i Bærum mer opptatt av, og oppmerksomme på, eget klima- og miljøansvar.

Bærum skal være en klimaklok kommune i 2020 og bidra til å redusere utslipp av klimagasser. Mobilisering av hele bærumsamfunnet er nødvendig for å oppnå målene. Bærums klima- og miljøpris skal inspirere og heie fram nye ideer og tiltak som kan bidra til å redusere klimagassutslipp, samt skape nytenking i kommunens eget klima- og miljøarbeid.

Mer informasjon om mål og formål finnes i statuttene for klima- og miljøprisen. Her kan du lese Klimastrategi 2030