Daglig leder på et serveringssted må ha etablererprøven. Prøven består av 50 spørsmål om hvordan man driver et serveringssted.

Tid og pris

Tid for prøvetaking bestilles på nett:

Hvis du har utfordringer med nettbestilling, ta kontakt på telefon 67503200. Prøven koster kr. 400,- og kan tas mandager til torsdager.

Sted

Prøven tas i lokalene til Folkehelsekontoret, dialogsenter J i Kommunegården, Arnold Haukelands plass 10 i Sandvika.

Pensum

Det anbefales at deltakerne på forhånd har lest heftet "Etablererprøven for serveringsvirksomhet". Heftet bestilles fra VINN. Telefon: 76 96 72 00, e-post: post@vinn.no

Gjennomføring av etablererprøven

Etablererprøven er en flervalgsprøve. Til hvert spørsmål er det oppgitt flere svaralternativ, hvorav ett er riktig svar. Det er 50 spørsmål og du må ha minst 40 riktige svar for å bestå. Prøven finnes kun på norsk språk. Det er ikke tillatt med ordbok. Du får 90 minutter til å svare på prøven. Mobiltelefon låses inn. Juks vil bli politianmeldt.

Det er lov å ha med lovsamling eller særtrykk av aktuelle lover (for eksempel serveringsloven, arbeidsmiljøloven, røykeloven og alkoholloven). Disse kan også skrives ut fra Lovdata. Utskrifter av en del av de aktuelle lovene er tilgjengelig når prøven avlegges.

Det er ingen aldersgrense for å ta prøven.

Bevilling Folkehelsekontoret

Spørsmål om skjenke- og serveringsbevilling kan rettes til oss.

Telefon 67 50 40 50

Post fra steder med bevilling/søknadsbehandling kan sendes til post@baerum.kommune.no (husk å merke hvilket sted det gjelder eller vis til referansenummer)

Postadresse

Bærum kommune
Folkehelsekontoret
Postboks 700
1304 SANDVIKA