Daglig leder på et serveringssted må ha etablererprøven. Prøven består av 50 spørsmål om hvordan man driver et serveringssted.

Tid og pris 

Tid for prøvetaking avtales på forhånd med kommunen, ta kontakt på telefon 67 50 32 00. Prøven kan tas mandag til torsdag. Det koster 400 kroner å ta prøven.

Sted

Prøven tas i lokalene til Folkehelsekontoret, 2. etg, Rådmann Halmrasts vei 2, 1337 Sandvika. Dette ligger i kort gåavstand fra Sandvika togstasjon, rett ved Bærum rådhus.

Pensum

Det anbefales at deltakerne på forhånd har lest heftet "Etablererprøven for serveringsvirksomhet". Heftet bestilles fra VINN. Telefon: 76 96 72 00, e-post: post@vinn.no

Gjennomføring av etablererprøven

Etablererprøven er en flervalgsprøve. Til hvert spørsmål er det oppgitt flere svaralternativ, hvorav ett er riktig svar. Det er 50 spørsmål og du må ha minst 40 riktige svar for å bestå. Prøven finnes kun på norsk språk. Det er ikke tillatt med ordbok. Du får 90 minutter til å svare på prøven. Mobiltelefon låses inn. Juks vil bli politianmeldt.

Det er lov å ha med lovsamling eller særtrykk av aktuelle lover (for eksempel serveringsloven, arbeidsmiljøloven, røykeloven og alkoholloven). Disse kan også skrives ut fra Lovdata. Utskrifter av en del av de aktuelle lovene er tilgjengelig når prøven avlegges.

Det er ingen aldersgrense for å ta prøven.

Bevilling Folkehelsekontoret

Spørsmål om skjenke- og serveringsbevilling kan rettes til oss.

Telefon 67 50 32 00

Post fra steder med bevilling/søknadsbehandling kan sendes til post@baerum.kommune.no (husk å merke hvilket sted det gjelder eller vis til referansenummer)

Postadresse

Bærum kommune
Folkehelsekontoret
Postboks 700
1304 SANDVIKA