Plan bygg og geodata med ny kartløsning. Kommunens kartløsning på internett, Bærumskart, foreligger nå i ny versjon. Her er de viktigste funksjonene.

Zoom og forflytning i kartet

Gjøres ved hjelp av venstre museknapp og hjulet på musa, og ved knapper i nedre høyre hjørne av skjermen.

Søk

Alle søk gjøres i det felles søkefeltet. Her kan du søke på eiendom, adresse, stedsnavn eller navn på f.eks. barnehage eller skole.

  • Eiendom angis i søkefeltet med gårdsnr/bruksnr, f.eks. 118/50.
  • Adresse angis med veinavnet. Da kommer det opp en liste over adresser som tilhører veien og du plukker aktuell adresse fra denne lista. Skriver du bare del av veinavn, f.eks. Toppenhaug, får du alle veier som inneholder Toppenhaug (Øvre Toppenhaug, Nedre Toppenhaug osv.) i navnet. Så velger du blant disse.
  • Skoler, barnehager osv. kommer opp som «Interessepunkter» i søket.

Slå av og på karttemaer

I feltet med kommunevåpenet kan du slå av og på temalag. Ønsker du å se karttemaer innenfor f.eks. naturforvaltning, haker du av i boksen for dette og trykker på «Naturforvaltning». Da kommer temaene opp. Mange karttemaer kommer ikke til syne i kartet før du har zoomet deg inn til en viss målestokk.

Informasjon om eiendom

Ved å klikke i eiendommen og velge «Mer info» får du en liste over informasjon knyttet til eiendommen, herunder arealplaner, kretstilhørighet osv. Eiendommens areal og gnr/bnr finner du under «Eiendommer».

Brukerveiledning under «Hjelp»

En mer omfattende brukerveiledning fins under «Hjelp» som du finner under menyknappen oppe i venstre hjørne.

Her finner du kartløsningen.

Kontakt Plan, bygg og geodata

Kundesenteret i plan- og bygg er ditt første møte med plan- og bygningstjenesten. Vi setter deg i kontakt med riktig avdeling og vi kan veilede deg på våre hjemmesider.

Kundesenteret plan og bygg

Tlf: 67 50 40 50

Hverdager  kl. 08.00-15.30.