TV-aksjonen 2021 går av stabelen 24. oktober og inntektene går til Plans arbeid mot barneekteskap.

TV-aksjonen 2021

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Konsekvensene av barneekteskap er store – ikke bare for jentene som giftes bort, men for barna deres og samfunnet de lever i.

Jentene hindres i å nå sine drømmer og mål, og frarøves muligheten til å skape en god framtid.  Barneekteskap bremser utvikling og opprettholder fattigdom. Der jenter giftes bort som barn og mister muligheten til å gå på skole, øker risikoen for at de utsettes for vold og overgrep. De mister retten til å bestemme over eget liv og kropp. 

Derfor skal årets TV-aksjon jobbe for å få slutt på barneekteskap.Får jenter muligheten til å gå på skole, bestemme over sin egen kropp og bli lyttet til i samfunnet, vil det føre til mindre fattigdom, mindre vold og mer rettferdighet.

Med årets TV-aksjon skal vi nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap i de landene der problemet er størst: Bangladesh, Nepal, Malawi, Mali og Niger.  Sammen skal vi gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid og vie seg til livet.  

Ønsker du å delta, kan du gå inn på www.blimed.no for å lese mer om TV-aksjonen og registrere deg, eller kontakt din lokale fylkesaksjonsleder. 

Siden vil oppdateres med informasjon om TV-aksjonen i Bærum tidlig høst 2021. 

For skoler og FAU

Viktige datoer

  • 15 september: Rekruttering av digitale bøssebærere åpner
  • 8 oktober: Digitale bøsser åpnes for innsamling
  • 24. oktober – Innsamlingsaksjonen 2021
  • 7 november: Digitale bøsser stenges

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål til årets innsamlingsaksjon, vil vi gjerne høre fra deg.