Velkommen til Smedtangen

Smedtangen badeplass ligger innerst på nordsiden av Fornebulandet. Rett utenfor badeplassen, er det faste griller og muligheter for å fiske. Det er også mulig å kjøpe lunsj og forfriskninger på Radisson Blu hotellet som ligger rett bakenfor badeplassen.

Badevannskvalitet

God - Basert på målinger tatt av Folkehelsekontoret de fire foregående badesesongene. Bakterieprøver tas annen hver uke i badesesongen.

Det frarådes å bade i opptil to døgn etter et kraftig regnskyll da det erfaringsmessig vil bli dårligere vannkvalitet (nedbørsmengder på mer enn 15-20 mm/døgn). Det skjer fordi kloakk går i overløp og forurenset vann blir med Lysakerelva ut i fjorden. Etter to dager med oppholdsvær vil vannet ha normalisert seg, og det er igjen trygt å bade.

Etter episoder med voldsomme skybrudd kan badevannskvaliteten svekkes ved alle strendene i Bærum. Vi oppfordrer til å følge med på kommunens facebookside hvor det aktivt advares mot bading når helsemyndigheten er kjent med at badevannskvaliteten er vesentlig forringet og faren for smitte fra vannet er betydelig.

Nøkkelinformasjon

  • Sandstrand
  • Gressplen
  • Søppelkasser
  • Faste griller

Hvordan kommer jeg dit?

Kjør til Fornebu. Følg skilting til hotel Radisson Blu. Parkering ved Telenor arena.

Besøksadresse

Snarøyveien
FORNEBU

Reise til Smedtangen

    Reise fra Smedtangen