Besøksadresse

Rolfstangveien
1367 Snarøya

Rolfstangen ligger fint til ytterst sørøst på Fornebulandet. Her er to sandstrender adskilt av en bergknaus. Utenfor den nordre stranden er det noe steiner og tang.

Asfaltert vei ned fra parkeringsplassen gir god tilgang for rullestol.

Badevannskvalitet

Utmerket - Basert på målinger tatt av Folkehelsekontoret 2014-2017. Bakterieprøver tas 8 ganger i løpet av badesesongen 1. juni -31. august

Det frarådes å bade i opptil to døgn etter et kraftig regnskyll da det erfaringsmessig vil bli dårligere vannkvalitet (nedbørsmengder på mer enn 15-20 mm/døgn). Det skjer fordi kloakk går i overløp og forurenset vann blir med Lysakerelva ut i fjorden. Etter to dager med oppholdsvær vil vannet ha normalisert seg, og det er igjen trygt å bade.

Etter episoder med voldsomme skybrudd kan badevannskvaliteten svekkes ved alle strendene i Bærum. Vi oppfordrer til å følge med på kommunens facebookside hvor det aktivt advares mot bading når helsemyndigheten er kjent med at badevannskvaliteten er vesentlig forringet og faren for smitte fra vannet er betydelig.

Nøkkelinformasjon

  • Sandstrand
  • Flere benker
  • Utedusj
  • Utedo
  • To faste griller
  • Søppeldunk for engangsgriller

Hvordan kommer jeg dit?

Kjør til Fornebu, følg skilting til Snarøya, deretter skilting til Rolfstangen. Kjør forbi skilt om badeplass, deretter opp liten kneik til høyre for å komme til parkeringsplassen. Det er også mulig å parkere ved sjøflyhavna og gå bort til stranden.