Visit Asker og Bærum har laget et interaktivt kart som viser hvor du kan se spennende gatekunst og skulpturer i Sandvika.

Skjermbilde  av interaktivt kunstkart

Visit Asker og Bærum har i samarbeid med kommunen laget en landingsside for utekunst og street art, samt et digitalt kunstkart med plasseringer og beskrivelser av veggmalerier i Sandvika. 

Se nettsiden og kunstkartet her

Ønsket har vært å sette fokus på urbane kunstopplevelser i det offentlige rom, i en tid da kulturlivet har måttet holde stengt for publikum. Prosjektet har fått støtte fra Bærumspakken. 

Sommeren 2020 ble det malt flere nye fargerike dekorasjoner i Sandvika av lokale kunstnere. Blant annet ved Helgerudgården og i gangtunnellen mellom Finstadgården og Sandviksbukta. Den anerkjente britiske kunstneren Xenz har også dekorert søylene under jernbanen ved Løkketangen.

I tillegg til street art, viser kunstkartet annen flott kunst ute i det offentlige rom. Bærum har flere skulpturer, blant annet langs elven i Sandvika og på torgene. Bærum har også fire skulpturparker; på Høvikodden, Sjøholmen, Bærums Verk og på Fornebu.