Folkehelseinstituttet anbefaler ungdom mellom 16 og 19 år å vaksinere seg mot smittsom hjernehinnebetennelse.

Drop-in-vaksinering 2021

Ta vaksinen mot hjernehinnebetennelse, et tilbud til elever i 1.-3. klasse på videregående og russ fra 2020. Dette er et tilbud til ungdom som bor i Bærum kommune. Bor du ikke Bærum kommune, ber vi deg sjekke opp informasjon om vaksineringen i din hjemkommune.

Det er drop-in 14., 15., 21. og 22. mars klokken 14-18.
Møt opp i Bærum idrettspark, Hauger skolevei 36 på Rud.
620 kr vippses eller betales på terminal.

Det kan komme endring av datoer for vaksinering mot hjernehinnebetennelse. Dette fordi vaksinering mot Covid-19, som foregår i samme lokale, har prioritet. 

Velkommen!

 Hvem anbefales meningokokkvaksine

  • Ungdom i alderen 16-19 år, spesielt de som skal delta aktivt i russefeiring, bør vurdere å vaksinere seg. Se egen anbefaling: «informasjon om smittsom hjernehinnebetennelse» 
  • Personer uten miltfunksjon.
  • Nærkontakter rundt tilfeller av meningokokksykdom.
  • Personer med yrkesmessig risiko for smitte (laboratoriepersonell).
  • Reisende til områder med høyere forekomst av sykdom forårsaket av aktuelle meningokokktyper. I noen land kreves meningokokk ACWY-vaksinasjon før innreise. Meningo­kokk ACWY-vaksine anbefales for reisende til meningittbeltet i Afrika, og er påkrevd for pilegrimer til Saudi-Arabia (Hajj, Umrah). Meningokokk B-vaksine er ikke anbefalt for reisende til noen av disse områdene.
  • Menn som har sex med menn og som har tilfeldig sex eller intim kontakt med mange partnere, bør vurdere å vaksinere seg.

Folkehelsekontoret

Åpningstider

Folkehelsekontoret er åpent mandag til fredag 08.00-15.30, men vi har kun åpen telefon og betjent resepsjon mandager og tirsdager 08.30-15.00,

Telefonen er også stengt 11.30-12.30 pga lunsjavvikling.

Besøksadresse:

Rådmann Halmrasts vei 2
SANDVIKA