Frisklivssenteret i Bærum er Bærum kommunes frisklivssentral. Frisklivssentralen er en helsefremmende og forebyggende kommunal helsetjeneste. Målgruppen er de som har økt risiko for, eller som har utviklet sykdom og trenger støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer.

Hva hjelper Frisklivssenteret med? 

Frisklivssenteret hjelper og støtter deg som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, samt mestring av helseutfordringer gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud og kurs.

Du trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta. Du må kunne delta i grupper og treninger uten forflytningshjelpemidler. 

Ønsker du å endre levevaner?

Regelmessig fysisk aktivitet, et sunt kosthold og et tobakksfritt liv er viktig for god helse og trivsel. Det kan beskytte deg mot en rekke livsstilssykdommer og gi deg overskudd, redusere stress og fremme sosialt samvær.

Vil du være med?

Frisklivstilbudet varer i tre måneder, og man kan være med inntil tre perioder ved behov. Du er velkommen til å ta kontakt med oss selv, eller du kan bli henvist av fastlegen eller annet helsepersonell gjennom frisklivsresepten.

Frisklivsresepten kan skrives ut av fastleger, helsepersonell, NAV og andre som møter mennesker innen målgruppen. Personer som blir henvist til oss eller som tar kontakt selv blir invitert til informasjonsmøte først.

Alle som ønsker å delta i frisklivsresepten med frisklivstrening, kostholdskurs og røykesluttkurs må delta på informasjonsmøte på Frisklivssenteret først.

Meld deg på informasjonsmøte her

Du som henviser kan også fylle ut en frisklivsresept og sende til oss i posten, eller sende elektronisk melding i journalsystemet.

Dette er spesielt viktig hvis brukeren ikke snakker norsk.

Vedlegg Frisklivsresepten pdf

Prosedyre for henvisning frisklivsresept

Frisklivssenteret

Frisklivssenteret hjelper og støtter deg som ønsker å endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold eller tobakk, gjennom individuelle samtaler og gruppebaserte tilbud.

Frisklivssenteret

frisklivssenteret@baerum.kommune.no

Tlf: 974 02 798

Besøksadresse

Frisklivssenteret
Kommunegården i Sandvika, Arnold Haukelands plass 10, 1338 Sandvika

Postadresse

Bærum helse og friskliv
Frisklivsenteret
Postboks 700
1304 Sandvika

Åpningstider: 

  • Mandag - fredag: 8.30-15.30

Telefontider: 

  • Tirsdag kl. 12.00-15.00
  • Torsdag 12.00-15.00