Bærum står foran spennende utviklingsoppgaver innen samfunnsutvikling, velferd og internt i egen organisasjonen. Kommunen har nærmere 200 tjenestesteder. Alle tjenesteledere og medarbeidere oppfordres til å dele kompetansen innen sitt fagfelt slik at kommunen tenker helhet og på tvers. Kunnskapen og kompetansen deles. Det er det Bærumskompetansen handler om: Gode ideer blir bedre når de deles med andre.
Omstilling tar tid – det er nå vi er rustet, er et viktig budskap i presentasjonen, som også er en gjennomgang av økonomiske utviklingstrekk og omstillingsarbeidet i Bærum kommune. Hva er utfordringer og gevinster?
Kari Kolbjørnsen Bjerke, Grunnskoleadministrasjonen
Kort om: Evnerike elever med stort læringspotensiale kan til tider oppleve at de ikke har nok utfordringer i skolen. Her forteller Bjerke fortalte hvordan satsingen på evnerike og bruk av innovasjonsmetodikk skaper muligheter slik at elevene får brukt sine ressurser i skolehverdagen.
Kort om: Bærum kommune skal bygge et bofelleskap for mennesker med demens, en såkalt demenslandsby på Dønski. Svarverud leder oss inn i livet til et eldre ektepar i Bærum som møtte alderdommens begrensninger og viste oss mulighetene for deres forbedrede liv i en demenslandsby.
Kort om: Innovative anskaffelser har gått fra administrasjon til å bli et strategisk virkemiddel i kommunen. Effekter ved å gå fra pilotarbeid til varig praksis. Hvordan fikk Bærum det til? Hva er de kritiske suksessfaktorene?
Erik Kjeldstadli, rådmann
Utfordringsbilde og behovet for å tenke langsiktig. Et helhetlig og sammenhengende planverk med behovsanalyser, kommuneplan, 20‐årig driftsanalyse og investeringsplan, samt de årlige budsjett og handlingsplaner.
Kristin Weidemann Wieland, kommunaldirektør for organisasjon og utvikling
Kort om: Hvordan ser man de lange linjene? Hvordan skal vi klare å planlegge for det som skjer langt fremme i tid? Weidemann Wieland fortalte om LDIP – langsiktig drifts- og investeringsplan – et nytt verktøy for å styre godt på lang sikt.
Kort om: Ungdom som elsker dataspill og gaming har fått sitt eget sosiale sted utenfor huset, gamerne. Amundsen minnet oss om hvor viktig evnen til å lytte er, i samarbeidet med engasjert spillende ungdom. Spillhuset er utviklet av ungdom selv og har kurs for hjelpeapparatet og for foreldrene.
Kort om: Bærum kommune er blant de norske kommunene med flest plan- og byggesaker. Kommunen ønsket å gi alle beboerne åpent innsyn, og en brukervennlig webløsning. Den nye løsningen som har samlet kart, dokumenter og saksgang på ett sted.