Ordførerens hjørne i Bærumsavisen for september 2016: Sandvika i dag, i går, i morgen var tema da Sandvika feiret ti år som by i 2013. Ønskedrømmen for byen vår den gang var at Sandvika skulle bli den lekende og levende byen. Og hvis noen er i tvil; vi er på vei!

 Årets byfest er over, og vi ser tilbake på fire dager med lek, glede, engasjement og mye god kultur. 130 000 fant veien til byen vår under byfesten og fristelsene var mange. Det kokte av mennesker og det var herlig å se så mye liv og røre. Det er ingen tvil om at byfesten har manifestert seg som en av de største eller kanskje den største festivalen i Akershus og har bidratt til å sette Sandvika og Bærum på kartet.  

Alle byer trenger en byfest!  

Men en byfest gjør seg ikke selv. Det ligger mange, mange arbeidstimer bak takket være ivrige sjelers innsats. En stor honnør til alle som i mange år har bidratt til å gjøre en drøm til virkelighet og skape byfest i Sandvika – for 11. år på rad.  

Sandvika har en unik plassering, og er omgitt av vakker natur med grønne åser, sjøen og elven. Vi må utnytte hele dette vakre landskapsrommet når byen vår skal utvikles videre. For Sandvika er og skal utvikles som byen i Bærum – som regionsenter, kommunesenter og lokalsenter.  

Mange spennende utviklingsprosjekter er på trappene som virkeliggjør en moderne bypolitikk som kombinerer den urbane, tette, mangfoldige og grønne byen. Jeg ønsker meg mange flere boliger og arbeidsplasser i byen vår. Da blir det attraktivt også for den kommersielle aktøren og den unge gründeren som lenge har drømt om å starte for seg selv. Nisjebutikkene, galleriene og kafeene trenger kunder. En attraktiv og levende by trenger mennesker som bor i byen. Blandingen av handel, næring og boliger vil gi en by som er i bruk hele døgnet.  

Byen skal utvikles fra Franzefoss til Lakseberget. I tur og orden i tiden fremover skal vi diskutere planene for Sandvika Øst, Hamang og Industriveien. Planer for byutvikling mot fjorden skal igangsettes, og byen vår skal utvikles i tett dialog med våre innbyggere og næringslivet.  

Ting tar tid! Det gjelder særlig i byutviklingsprosjekter, som ofte strekker seg over mange år. Derfor er det viktig at vi har milepæler, noen synlige resultater å se frem til og kunne ta i bruk. I første omgang kan vi se frem til nye Kadettangen, Elvepromenaden og det nye stasjonsområdet.  

Ikke alle byer har vår fantastiske beliggenhet ved fjorden og med en elv som renner gjennom byen. Elvepromenaden fra Kadettangen til Løkkehaven skal utvikles med flere møteplasser og bli et hyggelig og trivelig område hvor det blir godt å oppholde seg, både på dagtid og kveldstid.  

«Alle» har vel fått med seg oppgraderingen av Kadettangen og nye Sandvika fjordpark. Det er bare å glede seg til en ny park som byr på alt fra strand til lekeområder, sandvolleybaner og et hav av møteplasser.  

En gang ble Sandvika kalt den «lille hvite byen ved fjorden». Med årets byfest friskt i minne og de ambisiøse utviklingsplanene for byen vår, kan jeg trygt skrive under på at Sandvika nå er på vei til å bli noe helt annet. Hva som skal være visjonen og kjennemerke for byen skal vi sammen skape i tiden som kommer.  

Ordfører Lisbeth Hammer Krog