Nadderud stadion

Det skal bygges nytt stadion for toppfotball i Bærum kommune.

Nye Nadderud stadion skal være tilrettelagt elitefotball i henhold til krav fra NFF, UEFA og største leietaker. Det skal være plass til 8 000 tilskuere, med tribuner på fire sider.

Stadionanlegget skal etableres langs Gamle Ringeriksvei, slik at bebyggelse sentreres mot veien og slik at Nadderud Idrettspark kan videreutvikles for idrett og allmennheten. Les mer om Nadderud idrettspark her.

Nadderud stadion skisse

Stadion skal finansieres og eies av kommunen, men forutsettes utviklet i nært samarbeid med Stabæk fotball og Bærum idrettsråd.

Hva skjer?

November 2022: Bærum kommune inngår avtale for fase 1 (samspillsfasen) på Nadderud stadion

Bærum kommune har valgt Backe Stor-Oslo som samarbeidspartner for utbyggingen av Nadderud stadion. Det er valgt en totalleveransemodell med tidlig involvering av leverandør i samspill med kommunen for Nadderud Stadion. Det har vært gjennomført en prekvalifisering og forhandlinger med tilbydere og det har ledet frem til valget av Backe Stor-Oslo.

Samarbeidet starter med målpriskalkulasjon som vil pågå til sommeren 2023. Det tas sikte på politisk behandling av stadion-prosjektets omfang og økonomiske rammer (BP3) høsten 2023.

- Bærum kommune ser frem til å jobbe tett sammen med Backe Stor-Oslo i dette viktige og fremtidsrettede prosjekt, sier prosjektleder i Bærum kommune Eiendom Byggherre, Christian Skjelderup. - Ny Nadderud stadion skal ha 8 000 tilskuerplasser og tribuner på fire sider. Stadion skal brukes av kommunens toppfotballag på dame- og herresiden, og også være tilgjengelig for breddeidretten.

Beslutning om oppstart av byggefasen vil først bli politisk behandlet høsten 2023 før eventuell kontrakt om totalentreprise signeres.

Ferdigstillelse og overlevering (stadion klar til bruk) er planlagt til avspark sesongstart 2026.

Tentativ fremdriftsplan

  1. November 2022 1. Kontraktsinngåelse for fase 1 (Samspillsfase): November 2022
  2. 3. kvartal 2023 Beslutning om prosjektets rammer: 1 kvartal 2024
  3. 4. kvartal 2023 Kontraktsinngåelse for totalleveransen: 1 kvartal 2024
  4. 4. kvartal 2023 Oppstart riving og grunnarbeider: 2 kvartal 2024
  5. 3. kvartal 2024 Oppstart bygging av stadionanlegg: 3 kvartal 2024
  6. 2. kvartal 2026 Ferdigstillelse: 2.kvartal 2026
Tilbakelagt steg i prosessen
Fremtidig steg i prosessen

Politisk behandling 

Det foreligger flere politiske saker som danner grunnlaget for investeringsprosjektet. 

15. desember 2021 vedtok kommunestyret å gi administrasjonen fullmakt til å igangsette planleggingsfase for ny stadion, og til å utlyse prosjektet som en totalleveranseavtale. Resultatet skal fremlegges for politisk behandling før kontraktsinngåelse.

Les saken fra 15. desember 2021 her.

Her kan du følge hele saken

Konkurranse totalleverandør

Se konkurransegrunnlaget for utvikling og drift av prosjektet her.