Fornebu senioruniversitet (FSU) hadde vårens første forelesning tirsdag 24. januar, og Fornebupilotens lokale var fylt til randen av vitebegjærlige seniorer.

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, som nå bor på Fornebu, hadde denne gangen valgt temaet «Forbrytelser mot menneskeheten – Fra Nürnbergprosessen til Putin». Busch konkluderte med at overgrep skjer som følge av fravær av rettsstat, og at rettferdighet bare kan oppnås ved å ha mulighet for å straffeforfølge de ansvarlige for krigsforbrytelsene. Og det viktigste av alt er å kjempe mot likegyldighet, sa den tidligere riksadvokaten.  

Venteliste

FSU, som ble stiftet i januar 2019, har nå over 500 medlemmer, og hittil i januar har 28 satt seg på venteliste for medlemskap. - Vår erfaring tilsier at denne listen vil inneholde nærmere 200 navn innen året er omme, sier Tove Kvil som er styreleder i FSU.  

Hvorfor venteliste? - Vi skulle ønske at alle som vil ha medlemskap, slapp å stå på venteliste. Slik situasjonen er når det gjelder egnede møteplasser på Fornebu, er Fornebupiloten – eneste egnede møteplass for FSU - som setter fysiske begrensninger. Det er sterkt beklagelig når vi må avvise medlemmer i døren, slår Kvil fast. 

- For vår målgruppe er det Fornebu S som er det naturlige området for å møtes, og det vil det fortsette å være med kort avstand til offentlig kommunikasjon og parkeringsplasser i kjelleren. Vårt etterlengtede Flerbrukshus lar vente på seg – dessverre, sier Kvil.

 I mellomtiden gjør FSU sitt ytterste for å tilby vitebegjærlige seniorer et innholdsrikt program med forelesninger, seminarer, studieturer, temakvelder med mer. 

På hjemmesiden www.fsuni.no, som alltid er oppdatert om aktiviteter og annen relevant informasjon om FSU, er vårens program presentert. Det blir forelesninger av Randi Rosenqvist om psykiatri, Harald Bøckman om Kina, Tormod Heier om Ukraina og Wolfgang Plagge om romantikken i kunsten. Syria, atomkraft og Finland er også på programmet. Semesteret avsluttes med Lise Fjeldstad og Håvard Gimse. 

- Vi har mye å glede oss til i FSU denne våren, fastslår Tove Kvil.