– Jeg gleder meg sånn til å ta alle elevene imot, ikke bare til den nye skolen vår, men til hele Treklang-felleskapet, sier rektor Marianne Andrews Ratvik.

Oksenøya skole ble etablert i 2019 og holder til i midlertidige lokaler i Storøya skoles skolegård og med god utsikt til Treklang. Når elevene tar på seg sekken etter skoleferien ønskes de velkommen i nye lokaler.

De nye skolelokalene er på om lag 13 500 kvm. fordelt over 7 etasjer. I dag er det 179 elever på skolen. For neste skole år vil det være om lag 280 som går inn hoveddøren.

Felles aktiviteter

– Dette blir magisk! sier rektor Marianne Andrews Ratvik. Skolen har fungert i brakkeskolen. Men når vi daglig har kunnet følge med på hvordan Treklang har reist seg, ja, da kribler det litt i magen. Vi gleder oss til å ta skolen vår i bruk, sier Ratvik.
- Treklang blir nerven og grunnmuren til barnehagen, skolen og sykehjemmet, sier Ratvik. Det kommer til å være positivt for skolen vår – elevene, ansatte og foreldrene. Nå jobber vi blant annet med å sette opp et felles årshjul for planlagte aktiviteter. Det gir oss oversikt slik at vi kan samle, dele aktiviteter og opplevelser – der det passer og gir merverdi.

Gå til skolen

En viktig målsetting for Oksenøya skole er at alle barn og voksne “skal gå” til Treklang. De må gjerne også løpe, hoppe, sykle, sparkesykle eller rulle.

Skolen er et viktig møtested for store og små. Elevene skal oppleve mestring og trygghet, mens de utfordres og engasjeres. Her skal barna lære oss og vi lære av barna.
- Jeg føler meg heldig! Vi har så mange flotte elever, de inspirerer meg hver dag! Dette kan ikke bli annet et bra, avslutter Ratvik.

Oksenøya i hjerte av blader
Oksenøya i hjerte av blader