Åpningstider

Kiosken på Kalvøya har åpent  i perioden 1. mai til 31. august

  • kl. 11 - 18

Besøksadresse

Kalvøya
SANDVIKA

Kalvøya har barnevennlige sandstrender/badestrender og er et populært turområde. Her er knauser, skog og gressletter hvor man kan drive ballspill. Det er ikke lov å slå opp telt. En naturiststrand ligger på østsiden av øya. På nordsiden av øya er et naturreservat med en del av Oslofeltets fossilførende bergarter, og midt på øya fins gravrøyser fra bronse- og jernalderen.

Nøkkelinformasjon

  • Lekeapparat
  • Badebrygge
  • Toalettanlegg
  • Faste griller to steder ved den store badebukta
  • Volleyballbaner

Hvordan kommer du deg dit?

Man kommer til Kalvøya via gangbroen over fra Kadettangen. Det er parkeringsmuligheter flere steder i Sandvika med kort gåavstand til øya. Benytter du kollektivtransport er det kun et par minutter å gå fra togstasjon/bussterminal.

Badevannskvalitet

  • GOD

Basert på målinger tatt av Folkehelsekontoret 2013-2016. Bakterieprøver tas 8 ganger i løpet av badesesongen 1. juni - 31. august.

Det frarådes å bade i inntil et døgn etter et kraftig regnskyll da det erfaringsmessig vil bli dårligere vannkvalitet (nedbørsmengder på mer enn 15-20 mm/døgn). Både ved lille- og store badebukt (båtbukta). Det skjer fordi kloakk går i overløp og forurenset vann blir med Sandvikselva ut i fjorden. Etter en dag med oppholdsvær vil vannet ha normalisert seg, og det er igjen trygt å bade.

Vi oppfordre til å følge med på kommunens facebookside hvor helsemyndigheten vil legge ut advarsel, når badevannskvaliteten er så redusert at det frarådes å bade.

Referanser:
EU’s badevannsdirektiv henviser til kvalitetsstandardene; Utmerket, God, Tilstrekkelig, og Dårlig.  

Badetemperatur Kalvøya

Badetemperatur tidligere sesonger