La oss nyte eller bare fryse, leke og vandre: Vi trenger luft og bevegelse. Hver på sin måte! Her kommer noen innspill til både aktiviteter og ruter i nærmiljø eller «rundtomkring».

Vær sosial om det gjør godt. Noen ganger er det rett og slett deilig å være i egne tanker og være for seg selv. Spenn på deg skiene eller ta på gode sko og vær sammen med bare deg og ditt eget hode.

Litt varmt å drikke og en motivasjonsappelsin eller annet godt kan gjøre opplevelsen til ukens «høydare»!

Ski

Bærum har fantastisk mange flotte utfartsmuligheter for den som liker å gå på ski. Alt fra enkle nybegynnerløyper til turer som strekker seg mil etter mil. Mange kjente og kjære utfartssteder/parkeringsområder er fulle før du er i gang. Tenk alternative steder og oppstartspunkter når du vil ta deg en tur.

På denne siden på nettsiden til Skiforeningens kan du legge inn hvor planlegger å gå ifra. 

Når du klikker på en aktuell løype, får du opp informasjon om både rute og lengde. Klikker du på et parkeringssted, får du opp informasjon om de ulike rutene som starter fra dette punktet.

Husk at alternative ruter gjerne kan kombineres med andre ruter, om du vil bruke mer tid på skiene. Du kan også laste ned deres app iMarka fra appstore, så har du kontroll underveis. 

Ønsker du litt inspirasjon og innspill? Sjekk ut eller følg bloggere og Instagramprofiler som deler sine erfaringer, gleder og spennende forslag og ruter.

  • Husk at du kan låne utstyr gratis på BUA eller Skattekammeret på Rykkinn. Se nederst i saken.

 Alpint

I Bærum har vi 3 skisenter, nemlig Kolsåsbakken, Kirkerud og Lommedalen. Bakkene er preppet og heisene går. Ta deg en tur på ski eller brett! Både Kirkerud og Kolsås sier at de er Bærums største skisenter, mens Lommedalen mener de har Bærums lengste nedfart.

Her finner du mer informasjon om

  • Kirkerudbakken skisenter  
  • Kolsåsbakken skisenter    
  • Lommedalen skisenter   
  • Husk at du kan låne utstyr gratis på BUA eller Skattekammeret på Rykkinn. Se nederst i saken.

Tur på beina

Hvorfor ikke teste ut et område du ikke har besøkt før? Eller hva med en vintertur langs fjorden? Her finner du et kart over Bærum der blant annet turveier er merket. Pass på – mange steder kan det være glatt!

Tar du utgangspunkt i Bærumskartet ser du et lite hav av ulike muligheter til turer. Det går markeringer på kryss og tvers.

Her finner du Bærumskartet.

For å se forklaring på hva fargene står for, gå øverst i venstre hjørne og huk av «Tegnforklaringer».    

Jente på isen

Tur på skøyter!

Bærum har manger av naturisbaner.

Værforholdene påvirker kvaliteten på banene.

Noen av skøytebaner er kunstisbaner. Der ligger isen også når det blir litt varmere.Kunstisbanene er på Bærum idrettspark (BIP) på Rud, Hundsund og Høvik. Følg med på publikumstidene.

Rull og grav

Snømenn, snølykter og snøhuler kommer ikke av seg selv! Men de er rasende morsomme å både lage og leke med eller i. De blir raskere ferdig om alle jobber sammen. Ta med gulrot, steiner, og kanskje et skjerf, så fryser i hvert fall ikke snømannen. 

Jente lager engler

Aking

Aking er en morsom aktivitet for alle. Tråkk opp en passelig spennende bakke og sett utfor. PS: For alle voksne kan kombinasjonen akebrett og hopp gjøre vondt for et lite halebein.

Her finner du en oversikt over noen av akebakkene i Bærum og omegn.  

Låne utstyr – gratis

BUA: Elever på grunnskole eller videregående i Bærum kan låne ski-, skøyte- og turutstyr fra Bua på Marie P. Ta gjerne kontakt før du kommer for å sikre at de har inne akkurat det du ser etter. Her finner du mer informasjon om BUA.  

Følg de gjerne på Facebook   

Telefonnummer er 902 68 268. Adressen er Dønskiveien 50, 1346 Gjettum

Skattekammeret på Rykkinn: Skattekammeret låner også ut utstyr. Tilbudet er gratis til alle barn og ungdom, i tillegg til voksne i deres nærhet. Sjekk ut om de har planlagt noen gratis kurs og aktiviteter! Åpningstider er tirsdag og torsdag klokken 16-19.

De har telefonnummer 92 44 89 95 eller send en mail til tina.semb@bymisjon.no. Adressen er Stian Kristensensvei 116, Rykkinn