Oppbevaring og oppvarming

Maten fra Kjøkkentjenesten har en holdbarhet på en drøy uke i kjøleskap etter levering.

De ulike rettene har litt forskjellig holdbarhet, men alle rettene er godt merket med holdbarhetsdato. Hvis plastfolien er åpnet, kan holdbarheten være kortere.

Maten kan varmes opp både i mikrobølgeovn og vanlig ovn.

Oppvarming i mikrobølgeovn:

Åpne plastfolien i et hjørne eller stikk noen hull i den med gaffel. Sett plastformen inn i mikrobølgeovnen. Varmes på maksimum temperatur i 4 – 6 minutter, avhengig av effekten på mikroovnen. Tiden kan variere noe fra ovn til ovn og ut fra type matrett, derfor er det viktig å kjenne etter underveis. Et tips er å legge maten over på en tallerken før den settes i mikrobølgeovnen.

Oppvarming i ovn:

Forvarm ovnen til 110° C. Åpne plastfolien i et hjørne, eller stikk noen hull i plastfolien med gaffel. Sett inn plastformen i ovnen og varm maten i cirka 30 minutter.

Vi leverer mat som vi er stolte av, men for at matopplevelsen for den enkelte skal være så god som mulig, er det viktig at maten varmes opp riktig og anrettes pent på tallerken eller fat før den serveres.

For de som er småspiste eller har dårlig appetitt er det også viktig å ta hensyn til faktorer som kan gi økt appetitt og matglede. Dette kan være små ting som sittestilling, temperatur på maten, mengde mat som legges på tallerken, hvor maten serveres, og om det er ønskelig med ro eller selskap ved måltidet.

Relaterte sider