Oppbevaring og oppvarming

Maten fra Kjøkkentjenesten har en holdbarhet på en drøy uke i kjøleskap etter levering.

Hos Kjøkkentjenesten produserer vi maten etter kok/kjøl metoden. Kok/kjøl metoden betyr at middagen blir ferdiglaget hos oss og deretter raskt nedkjølt og pakket. Maten oppbevares kaldt inntil den etter få dager blir videresendt ut til institusjoner og hjemmeboende. Ut på mottaksstedene blir maten slutt-tilberedt, det vil si varmet opp igjen og servert. Oppvarmingstips er beskrevet på all forpakning. Alle rettene er godt merket med holdbarhetsdato, og holder seg flere dager i kjøleskap.

Vi leverer mat som vi er stolte av, men for at matopplevelsen for den enkelte skal være så god som mulig, er det viktig at maten varmes opp riktig og anrettes pent på tallerken eller fat før den serveres.

For de som er småspiste eller har dårlig appetitt er det også viktig å ta hensyn til faktorer som kan gi økt appetitt og matglede. Dette kan være små ting som sittestilling, temperatur på maten, mengde mat som legges på tallerken, hvor maten serveres, og om det er ønskelig med ro eller selskap ved måltidet.

Oppvarming av maten

Våre middager kan varmes opp både i stekeovn og mikrobølgeovn. Oppvarming i stekeovn egner seg best til retter som har stekeskorpe.

Oppvarming i mikrobølgeovn:

  • Åpne plastfolien i et hjørne eller stikk noen hull i den med gaffel.
  • Sett plastformen inn i mikrobølgeovnen.
  • Varm maten på maksimum temperatur i 3 – 3,5 minutter.
    (Tiden kan variere noe fra ovn til ovn og ut fra type matrett.)

Oppvarming i vanlig ovn:

  • Forvarm ovnen til 110 C °
  • Åpne plastfolien i et hjørne, eller stikk noen hull i folien med en gaffel
  • Sett inn plastformen i ovnen, og varm maten i ca. 30 minutter

Maten anrettes pent på en tallerken, men kan også spises direkte fra formen.

Relaterte sider

Kontakt Kjøkkentjenesten - Bærum storkjøkken

Ta gjerne kontakt med oss

Matomsorg og ernæring