Kjøkkentjenesten i Bærum tilbyr en variert meny som planlegges i henhold til årstider og høytider. Vi lager over 80 forskjellige middagsretter som rullerer i en 6 ukers meny. Våre standardmenyer følger Helsedirektoratets anbefalinger for eldre, og er det vi kaller for energi- og næringstett kost. Denne kosten anbefales som standardkost for pasienter og brukere i sykehjem, hjemmesykepleie og ved dagsentre for eldre, samt ved enkelte avdelinger på sykehus.
Alle rettene er næringsberegnet av klinisk ernæringsfysiolog for å sikre en variert og næringsrik kost.
Hver dag tilbyr vi en to retters middag og to alternative lunsjretter til institusjoner. Hjemmeboende kan bestille fra en ukemeny bestående av seks til syv forskjellige hovedretter (fisk og kjøtt) og seks forskjellige biretter.
Birettene består av en grøttype, to forskjellige supper og to desserttyper. De mest populære middagsrettene går oftere igjen i menyene.
Her ser du menyene digitalt
Her finner du næringsinnhold og ingrediensliste for alle våre retter.
Priser
Retter |
Pris |
Priser fra 1.1. 2024 |
Vanlig middag |
kr 76,- |
kr 84,- |
Middag spesialkost |
kr 79,- |
kr 88,- |
Søndagsmiddag |
kr 84,- |
kr 92,- |
Søndagsmiddag spesialkost |
kr 90,- |
kr 97,- |
Suppe |
kr 31,- |
kr 35,- |
Spesialkost suppe |
kr 33,- |
kr 37,- |
Grøt |
kr 40,- |
kr 44,- |
Pannekaker |
kr 31,- |
kr 40,- |
Dessert |
kr 33,- |
kr 38,- |
|
|
Årsak til prisøkningene i 2024 skyldes økte priser på råvarer. Vi bruker de samme råvarene og endrer ikke størrelsen på porsjonene. |
Av spesialkost menes ekstra energitett kost, glutenfri kost, melkeproteinfri kost, laktoseredusert kost, natriumredusert kost (saltredusert) og fettredusert kost. Spesialkosten som tillages består av dyrere råvarer og må tillages en og en,- så disse rettene har vi sett oss nødt til å øke prisen på.
Prisene som nedlastbar Adobe PDF
I tillegg til våre standardmenyer, tilbyr vi flere typer spesialkoster:
- Glutenfri kost
- Laktosefri kost
- Glutenfri- + laktoseredusert kost
- Melkeproteinfri kost
- Natriumredusert kost
- Energiredusert kost
- Fettredusert kost
- Ekstra energitett kost
- Lettfordøyelig kost
- Vegetarkost (uten kjøtt, fisk, og kylling, men med melk og egg)
- Halal