Tekstiler

Ikke kast tekstiler - gi det videre. Tenk ombruk – lever tekstilene dine til oss, så gir vi tingene dine et nytt liv. Slik sparer vi miljøet for unødvendig bruk av ressurser. Vi kaster dessverre tonnevis med brukbare tekstiler hvert år.

Hva gjør du med tekstiler du ikke trenger lenger?  

I Bærum har vi flere frivillige organisasjoner som samler inn tekstiler. Der kan du levere tekstiler for gjenbruk, såkalte tekstiltårn. I kommunen vår er det også flere gjenbruksbutikker.

Hva gjør jeg med hele tekstiler og klær som kan gjenbrukes?  

Har du tekstiler andre kan få glede av? Sjekk ut om du har noen bekjente som kan ha behov for tekstiler du ikke bruker mer.

Du kan også ta de med til en av de mange flotte ombruksbutikkene i kommunen som selger tekstiler.

Ombruksbutikker i Bærum finner du her.

Du kan også levere tekstilene i en av innsamlingscontainerne (tekstiltårnene) til Fretex, Røde kors, Kirkens Bymisjon, Uff . De finner du også på Isi gjenvinningsstasjon.

Hva gjør jeg med ødelagte tekstiler og klær?  

Tekstiler og klær som er ødelagte eller så hullete at de ikke kan repareres leverer du i en egen pose som du merker “ødelagte tekstiler” i innsamlingscontainerne (tekstiltårnene) til Fretex, Røde kors, Kirkens Bymisjon, Uff eller Isi gjenvinningsstasjon.  

Kluter

Maling og olje på tekstiler

Merk deg at klær eller tekstiler som har flekker av maling og olje eller ødelagte sko kan kastes i restavfallet. 

Maling på klær

Tekstiler kan gjenbrukes!

De fleste tekstiler kan brukes til materialgjenvinning. Det betyr at de blir løst opp i mindre fiber og brukt til å lage til noe nytt, som for eksempel lydhimlinger, pussekluter, sitteunderlag og flyttetepper.  
På nettsidene til sortere.no kan du lese mer om gjenvinning av tekstiler, klær og sko og finne leveringspunkter for ulike typer avfall.