Et hjem for bærekraftig handel - og en møteplass for ombruk, bærekraft og kunnskap - i hjertet av Fornebu. Vi gir nytt liv til møbler, interiør og mye annet andre kaster.

«Hjemme hos meg» er et pilotprosjekt for å øke engasjementet og nysgjerrigheten rundt ombruk. Hver dag kaster nordmenn møbler, kunst og kontorutstyr av høy kvalitet på avfallsstasjoner rundt om i landet. På Isi gjenvinningsstasjon i Bærum kastes så mye fint at vi kan innrede et helt hjem, og fornye innredningen flere ganger i løpet av et år!  

Skatt eller søppel?

Hagefest Sykler Kontormøbler Barnefest Speil Skøyter Skatter fra Isi Gjenvinningsstasjon Vi vil forlenge levetiden til møbler andre kaster Skolesekk Sykkelsete Barneleke

Hver dag leverer Bærumsfolk fullt brukbare møbler, sportsutstyr, leker og mye mer til Isi gjenvinningsstasjon.

Ombruk i praksis 

I prosjektperioden fra juni til desember 2023 innreder vi Punkt Fornebu som et hjem med brukte møbler og inventar fra innbyggerne i Bærum. Vårt hjem skal være et utstillingsvindu for ombruk, en bruktbutikk for bærekraftig handel og kontoret til prosjektleder Agnes. Her kan du kjøpe robuste møbler, lære mer om ombruk og delta på spennende aktiviteter og kurs!  

 

Kunnskap og ombruksglede 

For å skape mer ombruksglede og kunnskap om sirkulærøkonomi vil vi også bruke lokalene til kurs, foredrag og aktiviteter innen temaer som redesign, matsvinn, gjenbruk, reparasjon og bærekraft. Vi legger til rette for meningsfullt samvær med byttedager, fiksefester og mye mer! 

Vil du være med? 

Vi ønsker å få med lokale aktører i Bærum! Ta kontakt med Agnes, vår prosjektleder innen ombruk, hvis du tilbyr kurs, foredrag eller aktiviteter innen ombruk, sirkulærøkonomi eller bærekraftige løsninger.

Viktige datoer

Her vil vi legge ut datoer for aktiviteter, foredrag, utstillinger, kurs og mye mer! Følg med 😊

12:00 Vi åpner dørene. 

12:30 Prosjektleder Ombruk Agnes Annsdatter og prosjektleder Fornebu 2027 Anne Kristine Feltman ønsker velkommen.

12:35 Den nye Kommunegården - Norges største ombruksprosjekt ved Marit Voldseth, forvalter for Kommunegården og Christina Lage Dahl, fra Signal Arkitekter.

12:55 La Vandre – Gjenbruk av klær og utstyr til barn og unge ved Tanya Farstad Valdø, grunnlegger av La Vandre AS og Klima- og miljøprisvinner 2022.

Utstilling av ombruk fra Arba.

Det blir stående buffet fra Mere Enn med mat laget av frukt, bær og grønnsaker som har gått ut på dato og kunne blitt en del av matsvinnet i Bærum. Opplev at «best før» ofte betyr «vel så god etter.»

18:00 Vi sees i morgen :) 

kl. 12:00 – 18:00: Åpent hus

Utstilling av ombruk fra Arba Brukt og litt nytt 

 

Adresse: Forneburingen 252, 1364 Fornebu

I 2027 skal Fornebu være etablert som et nullutslippsområde, og pilotprosjektet “Hjemme hos meg”  er en del av dette arbeidet.   Pilotprosjektet er et samarbeid mellom SmartCity Bærum, Obos Fornebu og Bærum kommune og varer ut 2023.