Leserinnlegg 1 til 10 av 36

rss feed Abonner på leserinnlegg fra ordføreren

Varmere, villere, våtere klima

Klimaendringene gir store globale konsekvenser som allerede påvirker oss. Den globale oppvarmingen fører til et varmere, våtere og villere klima – også her i Bærum.

Klimakloke Bærum

Den internasjonale miljøorganisasjonen CDP (Carbon Disclosure Project) offentliggjorde i sommer sin liste over de byene og kommunene i verden som leder an i kampen for å redusere klimagassutslipp. Bærum er, som eneste norske kommune, på listen. Det er det grunn til å være stolte av, men først og fremst er kåringen en inspirasjon til å fortsette og videreutvikle det gode arbeidet som er igangsatt under overskriften «Klimaklok kommune».

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe

I dag er det verdens miljødag, og årets tema er luftforurensning. WHO melder at syv millioner dør årlig av luftforurensning, og utslipp fra transport er blant synderne. Her må alle ta et globalt ansvar. Selv om Bærum er en liten prikk på kartet i global sammenheng, er det viktig å feie for egen dør.

Sammen skaper vi Fornebu

I Budstikka 22. mai strekker Fornebupiloten ut en hånd til kommunen og tilbyr seg å sitte i førersetet for involvering og samskaping på Fornebu. Det setter vi veldig stor pris på. Fornebupiloten er en god investering for bygging av lokalsamfunnet.

Den viktige historien

Markeringen av 8. mai handler om å hedre, takke og minnes alle dem som kjempet for at Norge siden 1945 har kunnet feire sin frihet og synge «Ja, vi elsker» hver 17. mai.

Kildesortering ved skolene

Hulda Sævareid hadde et engasjerende innlegg om kildesortering i Budstikka 26. mars. Jeg synes det er flott at vi har så mange utålmodige elever i Bærum, som ønsker å ta vare på miljøet og kildesortere avfall også på skolen. Kildesortering på skolene er nå heldigvis rett rundt hjørnet. Fra skolestart høsten 2019 skal alle skoler kommunen har ansvar for kildesortere matavfall, plastavfall og papp, papir og drikkekartong. Sortering ved barnehager og institusjoner skal også på plass i løpet av året.

Likestillingen er grenseløs

En av de viktigste verdiene vi har i Norge er likestilling, og en av de viktigste oppgavene vi har i integrering av flyktninger og innvandrere, er å fremme nettopp denne verdien. Foreldre er sine barns viktigste rollemodeller. Gjennom å sette likestilling på agendaen, vil vi sikre frihet, likhet og søsterskap i et mangfoldig Bærum.

Uten frivilligheten stopper Bærum!

Dette er tittelen på den store frivilligkonferansen som kommunen har invitert til 7. mars i Bærum kulturhus. På konferansen skal vi feire, engasjere og motivere frivilligheten og vi skal styrke eksisterende relasjoner og bygge nye. Konferansen er gratis og åpen for alle.