Kurs i 50 timers samfunnskunnskap

50 timer samfunnskunnskap er for deg som skal ta samfunnskunnskapsprøven. Kurset beskriver og forklarer viktige trekk ved det norske samfunnet. Du kan ta kurset på flere språk, og vi anbefaler at du tar kurset på ditt morsmål. Kurs i samfunnskunnskap arrangeres i Bærum, Drammen og Oslo. Påmelding til kurs er åpent hele året.

Kurs i 50 timer samfunnskunnskap

Målgruppe
Alle med rett og plikt til samfunnskunnskap.
Tidspunkt for kurs
Uke 8, uke 26-27, uke 32-33 og uke 40
Antall timer
50 kurstimer
Språk
Norsk eller morsmål. Hvilket morsmål som tilbys, avhenger av antall påmeldte til kurs.
Pris
Gratis for rett og plikt en gang innen 3-års fristen. For deg med kun «plikt» til opplæring, eller som ikke har fullført kurset innen 3- års fristen for opplæring, er prisen 3 800,-

Hvem er kurset for?

Alle med "rett og plikt" til opplæring i norsk og samfunnskunnskap må fullføre kurset i løpet av 3 år. Hvis kurset fullføres innen 3-årsfristen, er kurset gratis.

Alle med status "plikt" må også fullføre kurset, men må dekke kursavgiften selv. Både rett og plikt-deltakere og plikt-deltakere må gjennomføre og bestå samfunnskunnskapsprøven.

Les mer om krav til bestått prøve her eller på UDI sine nettsider 

Tidspunkt for kurs:

Kursene avholdes 4 ganger i året: i høstferien (uke 40), vinterferien (uke 8) og sommerferien (uke 26-27 og uke 32-33).

Påmelding

Du kan melde deg opp til kurs hele året via vår elektroniske påmelding.

Påmeldingsskjema

Alle aktuelle kurs finner du under punktet: velg kurs
Hvis det ikke er et kurs tilgjengelig på ditt språk, er det viktig at du likevel fyller ut skjemaet. Du vil da få tilbud neste gang det arrangeres et kurs på ditt språk. 

Påmeldingsbekreftelse:

Du vil motta en SMS kort tid etter at du har sendt inn påmeldingsskjemaet. Der får du enten informasjon om kurset du er påmeldt, eller kun en bekreftelse på mottatt påmelding hvis vi ikke har et kurs å tilby deg med en gang. Brev med informasjon om kurset mottar du 2 uker før kursstart.

Hvordan melder jeg meg av kurs?

Det er viktig at du melder deg av innen rimelig tid FØR kursstart. Ved avmelding (uansett kurssted) må du sende en e-post til: voks@baerum.kommune.no

Husk at hvis du melder deg av ETTER kursstart, må du selv melde deg opp til nytt kurs og betale for nytt kurs. Dette gjelder for deltakere med status "plikt" og "rett og plikt".

Sykdom

Ved sykdom er kun dokumentasjon fra lege godkjent som gyldig fravær. Ved dokumentert gyldig fravær, vil du automatisk få nytt tilbud om kurs fra skolen. Husk at hvis du ikke kan dokumentere fravær fra kurs, må du selv melde deg opp til nytt kurs og betale for nytt kurs. Dette gjelder for deltakere med status "plikt" og "rett og plikt".

Krav til bestått prøve i samfunnskunnskap eller statsborgerprøven

Storting og regjering har innført nye regler for søkere til permanent opphold og statsborgerskap. Krav til dokumentert samfunnskunnskap og språknivå er noe av det som kreves for å søke. Det vil si du må bestå prøve i samfunnskunnskap eller den nye statsborgerprøven og bestå norskprøve A1 eller A2. 

Les mer om hvilke krav som gjelder deg på UDI sine hjemmesider i lenken under:

Mer informasjon om krav til ulike oppholdstillatelser finner du på UDI sine nettsider 

Kurs

Kontaktpersoner

Kontaktinformasjon

voks@baerum.kommune.no

Tlf: 67 50 67 50 (telefontid mandag - fredag: kl. 09.00. - 15.00)

Besøksadresse:

Kunnskapssenteret
Otto Sverdrups plass 4 
1337 Sandvika

Postadresse:

Voksenopplæringssenteret i Bærum
Postboks 700
1304 Sandvika

Her finner du oss