Kurset passer for deg som ikke har fullført grunnskole i hjemlandet og har mål om å ta norskprøve B1 muntlig og A2 skriftlig. Om du er interessert i matfag/helsefag, kan du velge å lære mer om matbransjen/helsebransjen og få praksis der du jobber med mat/helse. Kurset gir også mulighet for andre praksisplasser.
Kurset gir deg mulighet for praksis to dager i uken. Praksis innen matbransjen/helsebransjen og spesiell opplæring innen matfag kan være et valg for dem som ønsker det. Ellers prøver vi å tilpasse kurset til dine mål og forutsetninger.
Kurset starter i august og i januar.
Om forskjellige matvarer
Spesialkost, for eksempel for allergier
Matvarehygiene, trygg mat
Hvordan tilberede maten trygt, oppbevare og merke
Produksjonshygiene
Anatomi/fysiologi
Anatomi/fysiologi
Hygiene
Verdi/etikk/moral
Eldreomsorg
Ernæringslære
Relevante lover og regler
Rapport/dokumentasjon
Førstehjelp
Kurset er for deg som ikke har gått på skole og som ikke leser og skriver på ditt eget språk.
Kurset er for deg som nettopp har begynt å lære norsk. Målet er at du skal klare deg på norsk i enkle hverdagssituasjoner og oppnå A1 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.
Kurset er for deg som vil utvikle og styrke kunnskapene du har i norsk fra før eller fra kurs på A1-nivå. Du blir oppmuntret til å bruke språket aktivt i praktiske situasjoner i hverdagen. Målet er at du skal oppnå A2 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.
Kurset er for deg som allerede har grunnleggende norskferdigheter fra kurs på A2-nivå, men som vil bli mer selvstendig i språket. Målet er å oppnå B1 i ferdighetene lese, lytte, skrive og samtale.
Dette er et høyere mellomnivå for deg som vil bli mer selvstendig når du snakker og skriver norsk. Nivå B2 kan gi opptak til høyere utdanning i Norge.