Kurs i 50 timers samfunnskunnskap

50 og 75 timer kurs i samfunnskunnskap er for deg som har rett og plikt eller plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap. På kurset får du viktig kunnskap om Norge og om dine rettigheter, muligheter og plikter i det norske samfunnet. Du må ta kurset på ditt morsmål eller et språk du forstår godt. Kurs i samfunnskunnskap arrangeres i Oslo. Påmelding til kurs er åpen hele året.

Kurs i 50/75 timer samfunnskunnskap

Målgruppe
Alle med rett og plikt til samfunnskunnskap.
Tidspunkt for kurs
Uke 8, uke 26-27, uke 32-33 og uke 40
Antall timer
50/75 kurstimer
Språk
Norsk eller morsmål. Hvilket morsmål som tilbys, avhenger av antall påmeldte til kurs.
Pris
Gratis for rett og plikt en gang innen den fristen du har fått. For deg med kun «plikt» til opplæring, eller som ikke har fullført kurset innen fristen er prisen kr 3800,-

Hvilket kurs må du ta?

50 timer samfunnskunnskap

Fikk du vedtak om "rett og plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap" før 31.12.2021, må du ta 50 timer kurs i samfunnskunnskap. Hvis du tar kurset innen 3-årsfristen du har fått, er kurset gratis.
Fikk du vedtak om "plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap" før 31.12.2021, må du også ta 50 timer kurs i samfunnskunnskap, men du må betale kursavgiften selv.

75 timer samfunnskunnskap

Fikk du vedtak "rett og plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap" etter 01.01.2022, må du ta 75 timer kurs i samfunnskunnskap. Kurset er gratis om du fullfører innen fristen på ett år. Fikk du vedtak om "plikt til opplæring i norsk og samfunnskunnskap" etter 01.01.2022, må du også ta 75 timer kurs i samfunnskunnskap, men du må betale kursavgiften selv.

Både de som har "rett og plikt" og de som har "plikt" må gjennomføre og bestå samfunnskunnskapsprøven.

Les mer om krav til bestått prøve her eller på UDI sine nettsider 

Når kan du ta kurs:

Kursene avholdes 4 ganger i året: i høstferien (uke 40), vinterferien (uke 8) og sommerferien (uke 26-27 og uke 32-33).

Påmelding

Du kan melde deg opp til kurs hele året via vår elektroniske påmelding.

Påmeldingsskjema

Alle aktuelle kurs finner du under punktet: velg kurs
Hvis det ikke er et kurs tilgjengelig på ditt språk, er det viktig at du likevel fyller ut skjemaet. Du vil da få tilbud neste gang det arrangeres et kurs på ditt språk. 

Påmeldingsbekreftelse:

Du vil motta en SMS kort tid etter at du har sendt inn påmeldingsskjemaet. Der får du enten informasjon om kurset du er påmeldt, eller kun en bekreftelse på mottatt påmelding hvis vi ikke har et kurs å tilby deg med en gang. Brev med informasjon om kurset mottar du 2 uker før kursstart.

Hvordan melder jeg meg av kurs?

Det er viktig at du melder deg av innen rimelig tid FØR kursstart. Ved avmelding (uansett kurssted) må du sende en e-post til: voks@baerum.kommune.no

Husk at hvis du melder deg av ETTER kursstart, må du selv melde deg opp til nytt kurs og betale for nytt kurs. Dette gjelder for deltakere med status "plikt" og "rett og plikt".

Sykdom

Ved sykdom er kun dokumentasjon fra lege godkjent som gyldig fravær. Ved dokumentert gyldig fravær, vil du automatisk få nytt tilbud om kurs fra skolen. Husk at hvis du ikke kan dokumentere fravær fra kurs, må du selv melde deg opp til nytt kurs og betale for nytt kurs. Dette gjelder for deltakere med status "plikt" og "rett og plikt".

Krav til bestått prøve i samfunnskunnskap eller statsborgerprøven

Storting og regjering har innført nye regler for søkere til permanent opphold og statsborgerskap. Krav til dokumentert samfunnskunnskap og språknivå er noe av det som kreves for å søke. Det vil si du må bestå prøve i samfunnskunnskap eller den nye statsborgerprøven og bestå norskprøve A1 eller A2. 

Les mer om hvilke krav som gjelder deg på UDI sine hjemmesider i lenken under:

Mer informasjon om krav til ulike oppholdstillatelser finner du på UDI sine nettsider 

Voksenopplæringssenteret

Kontaktpersoner

Kontaktinformasjon

voks@baerum.kommune.no

Tlf: 67 50 67 50 (telefontid mandag - fredag: kl. 09.00. - 15.00)

Besøksadresse:

Kunnskapssenteret
Otto Sverdrups plass 4 
1337 Sandvika

Postadresse:

Voksenopplæringssenteret i Bærum
Postboks 700
1304 Sandvika

Her finner du oss