Sissel Milvang - Foto: Tom Atle Bordevik / Bærum kommune

Hva er stillingen din?

Fagarbeider i VA-drift (Lekkasjesøker)

Hvor lenge har du jobbet i VADB?

19 år

Hvorfor har du valgt denne retningen/hvordan har du endt opp her?

Det var helt tilfeldig da det var min mann som mente at dette måtte passe perfekt til meg. Jeg ante egentlig ikke hva jeg søkte på. Startet med rørinspeksjon og høytrykksspyling, men gikk etter hvert over til lekkasjesøk.

Hvordan kan en arbeidsdag se ut for deg og hva motiverer deg mest/liker du best?

Vi starter dagen med kaffe på Langelår på Rud. Der får vi utdelt de jobbene som har kommet i løpet av natta. Det kan være økning i vannforbruk innenfor en sone, og da mistenker vi vannlekkasje. Så da søker vi etter vannlekkasjen i den aktuelle sonen. Vi kan få oppdrag hvor beboere har dårlig trykk, eller at noen ringer inn om at det kommer vann opp av bakken. Vi har også ledningspåvisninger hvor vi finner ut hvor ledningene går i forhold til byggesaker eller rehabilitering. Er det ingen akutte hendelser, så går vi gjennom sone for sone for å finne vannlekkasjer som ikke blir oppdaget på annen måte. Vi har ansvar for GPS-innmålinger av vannledninger.

Hvilke utfordringer kan du komme borti i arbeidshverdagen?

Det er alltid en viss utfordring når man jobber med noe man ikke ser. Derfor er det viktig å være nøyaktig å undersøke så mye som mulig for å konkludere. Store veier er selvfølgelig mer krevende å jobbe i da det er mer støy og trafikk.

Funfact om deg selv eller hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er med på landslaget i dragebåtpadling. Jeg har også begynt med en samlingsbasert bachelor i vann og avløpsteknikk.

Våre medarbeidere