Reidar Kveine - Foto: Tom Atle Bordevik / Bærum kommune

Stilling: 

Fagansvarlig overvann, Skybruddsplaner

Hvor lenge har du jobbet hos Vann og avløp i Bærum kommune?

Siden november 2005

Hvordan endte du opp her? 

At jeg endte opp innen vann og avløp, var egentlig litt tilfeldig. Studerte akvatisk økologi ved NBMU fra 1995-2000, men da jeg var ferdig var det ikke å lett å få en relevant jobb. Var heldig og fikk jobb i Oslo VAV, hvor jeg jobbet med avløpsmodellering og overvannshåndtering i 5 år, og etter det har jeg jobbet i Vann og avløp i Bærum kommune.

Hvordan kan en arbeidsdag se ut for deg og hva motiverer deg mest/liker du best?

En typisk arbeidsdag starter rundt kl. 0600. (Greit å komme seg opp og i gang). Etter å ha fått i meg dagens første kaffekopp, tar jeg gjerne en sjekk på e-poster som har kommet inn i løpet av natten. En «typisk» arbeidsdag består gjerne av en hel del møter og ellers er det å følge opp pågående prosjekter, og planlegge nye. Det som motiverer meg og det jeg liker best er å samarbeide med gode kollegaer for å finne gode løsninger på små og store utfordringer. Nå for tiden er det også veldig spennende å begynne å ta i bruk de digitale skybrudds planene vi har utviklet.

Hvilke utfordringer kan du komme borti i arbeidshverdagen?

Utfordringene kan være mange. Jobber som nevnt som fagansvarlig overvann, og overvann er et spennende tema som kan skape en del utfordringer. Overvann forholder seg ikke til eiendomsgrenser og ansvarsforholdene kan dermed bli litt uklare.

Funfact om deg selv eller hva liker du å gjøre på fritiden?

På fritiden liker jeg å sykle på landeveien sammen med gode sykkelvenner i Bærum og omegn cykleklubb. Har blant annet syklet Lillehammer-Oslo 4 ganger. Få ting er bedre enn å være en del av en velfungerende sykkelrulle, som suser avgårde i 30-40 km/t.

Møt dine kolleger