Pleie og omsorg

Dersom du er opptatt av faget ditt og har et ønske om å utvikle deg, så er en karriere innen helse og omsorg i Bærum kommune noe du bør vurdere. Hos oss kan du virkelig sette spor etter deg. Her kan du lese litt mer om faglige tema vi er opptatt av, bli bedre kjent med noen av våre kolleger og dessuten søke på ledige stillinger.

Sykepleier i turnus, Lindelia sykehjem

Nattavdelingssykepleier, Lindelia sykehjem

Avdelingsleder, Rud/Vøyenenga boliger, Fast stilling

Vi må lære å snakke om døden

I denne filmen får du et innblikk i hvordan vår kollega Mai-Britt Knudsen jobber med palliativ pleie på Hospice Stabekk. Her får du noen konkrete tips til hvordan du kan bli bedre på å håndtere pasienter som lever sine siste dager.

I 2019 døde 40 684 personer i Norge, hvorav de fleste trenger palliativ pleie, forteller Mai-Britt. Alle de fortjener at vi kan snakke med dem på en god måte, fritt for hemninger.

Å bli bedre til å gi pasienter palliativ pleie vil sørge for at flere får en verdig avslutning på livet.

Her er Mai-Britt sine konkrete tips til hvordan du kan bli bedre til å jobbe med pasienter som har behov for palliativ pleie:

1. Våg å prate om døden, med både kolleger, pasienter og pårørende. Det gjør døden til en mer naturlig ting
  2. Møt pasienten og pårørende der de er, også barn
  3. Ventesorg er helt naturlig. Med ventesorg menes ønsket om at ens nærmeste dør snart, fordi smerten er så stor å bære at man har et behov for å begynne med etter-sorgen. Det kan også være at pasienten har vært nære døden flere ganger og at man ikke takler flere opp- og nedturer
  4. Se på palliasjon som helhetlig omsorg, som også omfatter de pårørende. Døden er kun én del av palliasjon, resten er omsorg for livet
  5. Gi liv til dagene, ikke dager til livet

Til slutt: Husk at palliasjon er ikke bare trist, det er vel så mye givende og intimt.

I denne filmen forteller Mai-Britt Knutsen om hvordan det er å jobbe med palliasjon. Til daglig jobber hun på Hospice Stabekk.

I denne filmen forteller Kristian Imingen Skjellet om hvordan han som avdelingsleder ved Stabekk sykehjem jobber med faglig utvikling.

Fag er i fokus hos oss. Her kan du lese litt mer om tema som opptar oss for tiden

Møt dine fremtidige kollegaer