Tegnet av Laila 4B, Lysaker skole

Årets 17. mai blir annerledes. Den kan likevel bli morsom og minneverdig.

Det er positivt for store og små at vi har fått deler av hverdagen tilbake. For at flest mulig skal ha glede av dette, er vi nødt til å fortsette å være flinke med å overholde de viktige og enkle smittevernreglene.

For private sammenkomster på 17. mai er anbefalingene fra helsemyndighetene at færre personer samles - maks 20 personer med avstand 1 meter. Husk hånd- og hostehygiene.
Er du syk, hold deg hjemme.

Vi ønsker alle en fin 17. mai!

Markeringer i Sandvika

Av smittevernhensyn er det kun talere, flaggheiser, 17. mai-komité, korps og kor som skal oppholde seg på arrangementene som er listet under. Vi ber alle andre om å følge med på nett.

 • Salutt
 • Flaggheising, kransenedlegging og taler ved Rytterstatuen ved rådhuset. Dette vil bli streamet fra ca. kl. 8 på denne nettsiden samt på kommunens Facebookside.
 • Kirkeklokkene i Bærum ringer
 • Programmet fra klokkespillet i rådhuset
  Kl. 9.00 Edvard Grieg: «Morgenstemning»
  Kl. 12.00 Lars-Erik Larsson: «Norge i rødt, hvitt og blått»
  Kl. 13.00 «Ja, vi elsker»
  Kl. 15.00 Harald Sæverud «Kjempeviseslåtten»
  Kl. 18.00 Otto Nielsen: «Grinimarsjen»
  Kl. 21.00 Hennin Sommerro: «Vårsøg»

 • Evje skoles musikkorps spiller
 • Festforestilling fra Bærum Kulturhus kl. 15.30. Forestillingen kan du følge her på denne siden (Festforestilingen blir sendt i samme området som 17. mai tegningen til Laila ovenfor) eller du kan velge å se den på følgende steder: 

Se programmet for festforestillingen her.

Arrangementene er ikke åpne for publikum. Følg isteden med på nett.

Markeringer på skolene

Av smittevernhensyn er det kun talere, flaggheiser, 17. mai-komité, korps og kor som skal oppholde seg på arrangementene som er listet under. Mange skoler sender feiringen digitalt, se mer informasjon under den enkelte skolen.

17. maikomiteen oppfordrer alle til å benytte anledningen til å skape en hyggelig feiring med sine nærmeste hjemme i år. For å unngå ansamlinger av folk vil det ikke bli mulig å delta på flaggheising, det vil ikke bli arrangert barnetog og det blir ingen tradisjonell markering på Anna Krefting skole og handelsstedet Bærums Verk.

Kl. 8.00 Flaggheising ved Lommedalens korps og representanter fra speidergruppen.

Hilsen for dagen fra rektor og årets 17. maitale fra elevrådet ved Iben Eldjarn Hutfeldt og Iselin Elise Eikenes vil bli delt på Facebook.

Kl. 11.00 Veteranbiltog.
Følg med på Lommedalens Vels Facebookside for mer informasjon. Se også opp fpr en luftig oppmerksomhet rundt denne tiden.

Kl. 13.00 Hele Norge synger «Ja, vi elsker»

Kl. 13.45 Korpset marsjerer fra Anna Krefting skole
Det skal ikke være noen form for folketog. I stedet oppfordres alle til å være ute i hager, på balkonger eller følge med fra åpne vinduer.

Kl. 15.00 Loddtrekning
Se skolens hjemmeside og facebook for informasjon om loddsalg.

Kl. 15.30 Live-sending av festforestillingen i Bærum Kulturhus.

Vi minner om viktigheten av å følge nasjonale retnigslinjer for smittevern.

Del gjerne bilder fra din feiring med emneknagg #AnnaKrefting17.mai2020

Av smittevernhensyn er det kun talere, 17. mai-komiteen og skolekorpset som skal oppholde seg i skolegården. Vi ber alle andre om å følge sendingen på Facebook

Kl. 8.00 Flaggheising på skolen. Høvik Blommenholm Løkeberg skolekorps spiller.

Kl. 11–11.30 Påtroppende rektor ved Blommenholm skole, Håkon Brekkhus, ønsker velkommen.
Tale for dagen ved elevrådsleder Kaja Lier-Nilsen.
Underholdningsbidrag av 5. klassingene.
17. mai-komitéleder, Solveig Bådsvik, holder tale.
Minikonsert med Høvik Blommenholm Løkeberg skolekorps.

Ca. kl. 11.30 17. mai-kahoot for store og små.

Følg Facebook gruppen «17. mai med Eikeli skole 2020»

Vi inviterer alle til å følge med på 17. mai feiringen til Eikeli skole fra sin egen stue. I gruppen legger vi ut bilder og videoer fra årets feiring, og vi ønsker også at dere poster videoer og bilder av deres feiring i hus og hage.

Kl. 8.00 Flaggheising på Eikeli skole 

Kl. 11.00 Live-sending fra Lønnås bo- og rehabiliteringssenter, streames i FB gruppen.

Leder for 17. mai komiteen Mona Eek-Jensen ønsker velkommen.

Korpset spiller «Norge i rødt, hvitt og blått».

Dagens tale ved rektor Aase Lunde.

Korpset spiller «Kongesangen».

Kunngjøringer fra 17. maikomiteen.

Korpset spiller «Ja, vi elsker».

Taler fra russepresident på Eikeli VGS, Marte Jørstad-Langesund, fra 7. klasse og annen underholdning deles med gruppen i løpet av dagen.

Kl. 11.20 Korpset vil gå en runde og spille på utvalgte steder (pop-ups).

Start Lønnås bo- og rehabiliteringssenter, deretter går korpset Wilhelm Wilhelmsens vei ned til Bamsefaret, der svinger de inn og går veien bort og deretter stien til Eikeli skole, over Nordveien og gangveien ned til Rema 1000. Her tar korpset en liten pause før de går ut i Nadderudveien, opp General Fleischersvei, til Solbakken bo- og behandlingssenter (ca kl. 12.00). Korpset spiller noen marsjer, før de går videre opp Eiksveien mot Østerås sykehjem, der de stopper og spiller. Korpset snur og går ned Eiksveien, opp Ovenbakken og stopper ved siste stopp, Østerås kjøpesenter. 

Kl. 13.00 Korpset spiller «Ja, vi elsker» sammen med hele Norge, på Østerås kjøpesenter.

Vi ønsker at så mange som mulig får høre korpset i år, men minner dere om å holde avstand til hverandre og følge de nasjonale retningslinjene.  Det er ikke lov til å følge etter korpset eller danne et «folketog».

I år møtes vi digitalt på Facebook. Vi blir glade hvis du deler Facebook-siden og arrangementet med naboer og bekjente. 17. mai 2020 går inn i historien som en nasjonaldag vi aldri vil glemme. La oss gjøre det beste ut av den!

Program

Oppmøte kun for inviterte.

Kl. 8.00 Flaggheising på skolen
Morgenparade ved speiderne og Eikeli og Eiksmarka skolekorps

Kl. 8.20 Oppmøte NEI-støtten
Fagert er landet
Kransenedleggelse og tale ved Annette Hurum og Eiksmarka Vel
Ett minutts stillhet Fedrelandssalmen

Kl. 11.30 Høytidelighet på Eikstunet bo- og behandlingssenter
Optimist ved Juniorkorpset

Velkomsthilsen ved 17.maikomiteens seremonimester Jannike Kruse
Napoleon med sin hær ved Juniorkorpset
Nasjonalsangen ved Juniorkorpset

Kl. 13.00 Hele Norge synger nasjonalsangen fra det stedet man måtte oppholde seg.

Program for korpset

Hovedkorpset stiller til flaggheis kl. 8.00 i øvre skolegård. Etter seremoni på skolen går de en runde i nabolaget.

Korpsets morgenrute: Eiksmarka skole opp Snaret, til høyre ned Vollsveien frem til krysset Vollsveien/Nadderudveien. Denne ruten går fra ca. kl. 8.10–9.00.

Juniorkorpset stiller deretter til høytidelighet på Eikstunet bo- og behandlingssenter kl. 11.30. Deretter tar de seg en ny runde i nabolaget.

Korpsets formiddagsrute: Fra Eikstunet bo- og behandlingssenter går korpset Niels Leuchs vei opp til Eiksveien, hvor de tar til høyre bort til Otto Ruges vei. Derfra går de opp Otto Ruges vei til Østerås kjøpesenter hvor de avslutter formiddagen. Denne ruten går fra ca. kl. 12.00–13.00.

Det skal ikke være noen form for «folketog». Alle oppfordres derfor til å være ute i hager, på balkonger eller følge med fra åpne vinduer og synge med.

Evje skoles musikkorps står for programmet som du også kan følge på nett

Kl. 8.00 Flaggheising ved speiderne.

Evje skoles musikkorps spiller.

Kl. 10.15 Korpset marsjerer en forkortet versjon av den vanlige ruten for barnetoget: start i Rudsveien ved Helgerud kirke, inn Dønskiveien med spilling ved Dønski BBS, Mariehaven BBS og Bærum sykehus. Deretter marsjerer korpset på baksiden av det gamle sykehuset, ned Haugbakken og Evjebakken til Evje skole.

Det er ikke noe arrangement på skolen.

Kl. 13.00–13.30 Evje skoles musikkorps spiller i Sandvika sentrum, start ved rådhuset etter «Ja, vi elsker» (se «Markeringer i Sandvika» over).

Kl. 15.30 Livestreaming av festforestillingen i Bærum Kulturhus. Evje skoles musikkorps deltar.

Haslum skole vil livestreame årets markering via Haslum skole FAU sin side på Facebook.

Kl. 8.00 Flaggheising i store skolegård. Velkommen fra 17.mai-komiteen, tale fra elevrådet ved Marie Kruse-Jensen og Iben Sørensen. Opplesning av dikt fra tre elever i 5.trinn.

Vi jobber også for å kunne streame kransnedleggelse og tale ved Kjell Maartmann Moe ved Haslum kirke, samt få Haslum skoles jentekorps til å spille en liten konsert.

FAU vil ha vipps-salg på virtuelle «vafler, is og kaffe» til inntekt for FAU sitt arbeid ved Haslum skole. VIPPS 13989 - Foreningen Haslum Skole FAU.

Kl. 8.00 Flaggheising på skolen.

Kl. 11.45 17. maitog med kun korps, liten flaggborg og hovedfane går fra Hosle skole og ender opp på Bekkestua skole. Vi oppfordrer til jubel og sang fra balkonger, hager og vinduer.

Kl. 13.00 Vi synger nasjonalsangen så høyt og fint vi kan fra hager, balkonger og åpne vinduer.

Publikum bes følge med på vår facebook-side - søk på @17maiHosleskole. Der blir det både live og opptak delt utover dagen.

For skolens elever vil mesteparten av ovennevnte også bli delt på Showbie i løpet av dagen.

Hjelp oss å ta vare på Hosles skolemiljø. VIPPS 512029 Hosle FAU. 

Alle monner drar!

Kl. 8.00 Flaggheising ved smespeiderne. Korpset spiller og går en liten runde. DEtte er ikke åpent for publikum, men det vil bli filmet og delt på Facebook-arrangementet 17. mai 2020 Høvik Verk skole og nærmiljø.

Tale fra rektor Marthe Strøm Gundersen og 7. trinn legges også ut på Facebook-arrangementet sammen med en 17. mai-kahoot og lekebank.

Kl. 11.30 Korpset marsjerer en ny runde i nabolaget på Høvik Verk. Det blir ikke mulig å gå i tog, men vi oppfordrer folk til å vinke fra hager og balkonger. 

Kl. 13.00 Hele Norge synger «Ja, vi elsker».

Kl. 15.30 Livestreaming av festforestillingen i Bærum Kulturhus.

Jong og Tanum skolekorps marsjerer fra skolen kl. 10.00 og har tre spillestopp. Trommemarsj fram til krysset Jongssvingen/Solhaugveien hvor korpset stopper og spiller marsjer.
Korpset snur og marsjerer til gangveien ned mot Slependen stasjon, stopper og spiller ved leilighetene i Solhaugveien 3-15.
Snur og marsjerer tilbake til Jong skole.

Korpset vil også spille ved Jardarhuset (kl. 11.20) og i Hiltonveien (ca kl. 11.50), områder der det også bor elever som sogner til Jong skole. Her vil også Tanum & Omegn Veteranvognklubb kjøre foran toget.

Vi minner om at man ikke skal følge etter korpset eller danne et folketog.

I år er det ikke anledning til å samles i grupper. Det vil kun legges opp til aktiviteter uten fysisk oppmøte fra publikum.

Som et plaster på såret for at vi alle går glipp av den gode 17. maistemningen vi er vant til å få på Levre/Hauger, lager vi en film. Filmen inneholder flaggheising på skolen, 17. mai-taler, korpsmusikk, tegninger og dikt. Lenke til filmen legges ut på skolens hjemmeside og Facebook den 17. mai kl. 10.

Kl. 8.00 Flagget vil bli heist på Hauger skole mens korpset spiller (uten publikum).

Kl. 10.30 Levre skoles musikkorps spiller og går følgende trasé:
Start på Kolsås, i krysset Kløftaveien/Gabbroveien
Kløftaveien - Toppåsveien - Brynsveien - Rudsveien
Ender på Coop Extra Dønski

Det skal ikke være noen form for «folketog», men alle oppfordres til å være ute i hager, på balkonger eller følge med fra åpne vinduer.

Til slutt vil vi oppfordre alle til å delta i følgende nasjonale og kommunale aktiviteter:
Kl. 13.00 Hele Norge synger nasjonaldagen fra det stedet man måtte oppholde seg

Kl. 15.30 Festforestilling i Bærum kulturhus streames på baerumkulturhus.no eller på Bærum kulturhus sine Facebook-sider.

17. maikomiteen oppfordrer alle til å benytte anledningen til å skape en hyggelig feiring hjemme med sine nærmeste i år. Kjøp inn nok pølser og is, pynt hjemme og kle dere for fest.

For å unngå store ansamlinger av folk vil det ikke være mulig å delta på flaggheising, det vil ikke bli arrangert barnetog eller den tradisjonelle markeringen på Lommedalen skole.  

Kl. 8.00 Flaggheising med innslag fra Lommedalens Skolekorps og speiderne

Alle kan se video av flaggheisingen på nettsiden til Lommedalen skole.

Tale for dagen ved rektor Bjørn Rogstad og elever fra 7.trinn. Talene kan oppleves på nettsiden til Lommedalen skole.     

 

Årets talere fra 7.trinn:
Linus Liljevold Alnes
Andrea Seland Folkenborg
Dennis Kiil
Mats Livermore Nagell
Olea Torsteinsen
Ayla Zahid

Kl. 11.00 Alternativt 17. maitog med et utvalg av Lommedalens veteranbiler. 

Følg med på Lommedalens Vels Facebookside for mer informasjon.                      

 Kl. 13.00 Hele Norge synger «Ja, vi elsker»

Vi synger i kor fra hus og hjem, hager og verandaer. Lommedalen Skolekorps spiller mens de marsjerer nedover Trulsrudskogen mot Lommedalen skole og omsorgsboligene.

Kl. 15.30 Livestreaming av festforestillingen i Bærum Kulturhus.

Vi ønsker at alle er med på å lage en felles festdag og nasjonal markering samtidig som vi minner om viktigheten av å følge nasjonale retningslinjer for smittevern. Dette gjelder også i forbindelse med det alternative 17. mai-toget (veteranbilkortesjen) og skolekorpsets marsj.

Kl. 8.00 Flaggheising på Lysaker skole. Kort tale ved rektor Dina Skogheim. 

Kl. 13.00 Følg med på TV og bli med på å synge «Ja, vi elsker» sammen med Det Norske Solistkor og alle i hele Norge!  

Kl. 15.30 Festforestilling fra Bærum kulturhus som streames. Link kommer på skolens hjemmeside.

Lysaker skoles musikk-korps ønsker å spille også i år, sammen med Grav skolekorps og Jar skoles musikk-korps. De vil spille utenfor Nordraak bo- og behandlingssenter, og ta en kort tur i nabolaget. Det er hyggelig om folk står ved gjerdene og vinker til toget, men vi ber om at man ikke følger etter toget. Dette for å unngå at man samles for mange og for tett.

Denne dagen er barnas dag, og vi takker alle sponsorer som har bidratt! 17. mai-arrangementet er den eneste inntekten FAU har gjennom året. Størstedelen av overskuddet overføres til Frem-31 og korpset, resten går til barna på Lysaker skole. Vi oppfordrer alle til å bidra:

Frem-31 har vippskonto 86522 og kontonummer 1627.32.09003

Korpset har vippskonto 14747 og kontonummer 7058.13.59177

Hvert bidrag teller masse og bidrar til at vi kan opprettholde et godt tilbud for et lite miljø.

Av smittevernhensyn vil det ikke bli barnetog eller markering av 17. mai i Rykkinnhallen.

Rykkinn og Gullhaug musikkorps vil bli sett og hørt rundt på Rykkinn fra kl. 11.30 og i tillegg vil de spille for Berger bo- og behandlingssenter. 

17 mai-komiteen oppfordrer alle til å være ute i hager, på balkonger eller følge med fra åpne vinduer. Bli gjerne med å synge nasjonalsangen kl. 13.00 sammen med hele Norge.

I sosiale medier kan #javielskerrykkinn brukes for å dele opplevelser og øyeblikk.

Program

Kl. 7.45 Flaggheising Berger bo- og behandlingssenter v/Rykkinn speiderne. Olsenbanden spiller.

Kl. 7.55 Flaggheising Rykkinn skole avd. Berger v/Rykkinn speiderne. Tale for dagen. Olsenbanden spiller.

Kl. 8.10 Flaggheising Rykkinnhallen v/Rykkinn speiderne.  Olsenbanden spiller.

Kl. 8.20 Flaggheising Eineåsen skole avd. Gommerud v/Rykkinn speiderne. Olsenbanden spiller.

Kl. 11.30 Rykkinn og Gullhaug musikkorps
Fanfare. Avmarsj fra Rykkinnhallen – korpset marsjerer og stopper og spiller etter signal fra tamburmajor.
Stopp ved Berger bo- og behandlingssenter. Samspill med Olsenbanden utenfor Berger bo- og behandlingssenter: «Ja vi elsker» (3 vers), «Kongesangen» (2 vers)
Kl. 12.30 Korpset går til Bergersletta for å spille nasjonalsangen
Kl. 13.00 Bergersletta
Nasjonalsangen sammen med Olsenbanden.

Følg feiringen på Facebook.

Kl. 8.00 Vi heiser flagget
Flaggheising på Storøya skole av 17. mai-komiteen og Fornebulandet Vel.
Kransenedleggelse ved Fridtjof Nansen-statuen i Nansenparken.

Kl. 9.00-11.00 Taler og underholdning
Taler fra rektor Britt Eie, leder for elevrådet og 17. mai-komiteens leder. Det blir også en sang fra elevene på 3. trinn.

Kl. 11.00-14.00 Snarøya og Storøya skoles musikkorps spiller
Det blir ikke barnetog i år, men korpset marsjerer en ekstra lang rute så flest mulig får oppleve 17. mai-stemning.
Ruten går fra Fürstveien på Snarøya, Haldenveien, Halden Terrasse, Pelvikveien til Rolfsbukta. Her blir det en pause før de går Forneburingen fra Solgangsbrisen, forbi Hagebyen, Fornebu S, tar en runde på Storøya og videre følger de gangveien gjennom Koksabukta til Lilleruts vei og ned til Langoddveien.

Vi ber om at man ikke følger etter korpset, og oppfordrer alle til å se korpset fra egne hager/terrasser.

Kl. 13.00 Hele Norge synger «Ja, vi elsker»
Korpset vil spille nasjonalsangen der de befinner seg på dette tidspunktet.

Overskuddet fra 17. mai-arrangementent går til FAU og er øremerkt aktiviteter for alle elevene ved skolen. Uten salg av is, brus og pølser får vi ikke muligheten til å bidra til dette, men de som ønsker kan vippse et valgfritt beløp som et lite bidrag. Vipps: 17. mai komiteen Storøya skole #516650

Kl. 8.00 Flaggheising på skolen ved 1. Tanum speidergruppe. Tanum og Jong skolekorps spiller.

Kl. 9.00 Bekransning av minneplaten ved Tanum kirke.
Tale ved 17. mai-komiteens leder Bim Cornelia Kase.
Tanum og Jong skolekorps spiller.

Kl. 11.20 Korpset spiller ved Jardarhuset og marsjerer til Tanumveien, videre til Fjelltunveien og Ekkoveien.

Kl. 11.50 Korpset spiller ved Hiltonveien 11. I tillegg blir det korte spillestopp underveis langs ruta.

Kl. 12.15 Konsert og avslutning i Rugdefaret. Korpset stopper i Rugdefaret 29-33.

Vi vil oppfordre folk i nabolaget til å feire med korpset ved å stå spredt langs ruta. Husk å holde en hensynsfull flagglengdes avstand og ellers overholde nasjonale retningslinjer.

17.mai-komiteen vil legge ut livestream på Tanumfolks facebookgruppe underveis og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Elevrådsleder Hedda Iversens 17.-mai-tale vil bli lagt ut på Tanumfolks facebookgruppe.

Tanum & Omegn Veteranvognklubb kjører foran korpset.
Parkeringsplassene ved Combihallen og Bjørnegård vil utelukkende være for korpset og veteranvognklubben.  

Det blir naturlig nok ikke salg av is og brus i år. Hvis noen vil vise sin støtte til Tanum og Jong skolekorps kan man gjøre det ved å vippse til 21263. 

Det er et felles ønske om at vi skal lage en festdag og nasjonal markering. Parallelt er det viktig at vi minner om nasjonale retningslinjer for smittevern og kontaktreduserende tiltak.

Rammer for gjennomføring av nasjonaldagen

Det blir en svært spesiell og annerledes markering av nasjonaldagen i år. Du kan lese mer om de rammer og bestemmelser som gjelder nasjonaldagen på Regjeringen sin nettside.