Norsk flagg

17. mai blir også i år annerledes. Dagen kan likevel bli morsom og minneverdig.

Vi har for tiden strenge smittevernregler i Bærum. Markeringer av 17. mai må gjennomføres innenfor gjeldende  Råd og regler for Bærum

Korpsene kan spille - og vil dukke opp i nærmiljøene. 
Festforestilling og tale for dagen skjer digitalt.

Vi ønsker alle en fin 17. mai!

Markeringer i Sandvika

 • 07.00 Salutt
 • 08.00 Flaggheising
  Kransenedlegging og tale ved  ordfører Lisbeth Hammer Krog blir overført på nett.
 • 12.00 Kirkeklokkene ringer
  Klokkespill i Rådhuset i Sandvika.
  Vi synger nasjonalsangen "Ja, vi elsker dette landet" sammen med hele Norge

 • 15.30 Festforestilling fra Bærum Kulturhus 
  Forestillingen kan du følge her på denne siden.

Festforestilling 17. mai 2021

Her kan du oppleve Festforestillingen fra Bærum kulturhus 17. mai kl 15.30. 

Programmet for festforestillingen er publisert her: Bærum kulturhus.

Arrangementene er ikke åpne for publikum, men kan følges på nett. 

Markeringer på skolene

Etterhvert som programmene for den enkelte skole blir klart, blir det publisert under  skolene nedenfor.

Program for Anna Krefting skole.

På Blommenholm skole har lagt opp til  direktesendt sending fra skolens gymsal, med fullt studio, og to 5. klassinger og en mamma som programledere. Det blir to sendinger.

 • 07.55 blir det sending med flaggheising i skolegården, intervju av rektor, snakk med to fra korpset, og korpset skal også spille to melodier.
 • I hovedsendingen klokken 10.45, har vi flyttet oss inn til gymsalen, og her får vi taler av rektor, elevrådsleder og undertegnede (leder av 17. mai komiteen) som alt går direkte.
 • Vi har filmet to forhåndsinnspilte innslag fra skolen, med alle elevene på hele skolen som synger "Ja, vi elsker" og "Norge i rødt, hvitt og blått".
 • I tillegg blir det i livesendingen Kahoot, kåring av vinnerne av beste kakebilde og beste aktivitetsbingo-bilde, og noen premier fra loddtrekningen som i år foregår digitalt. 

På Bryn og Hammerbakken skole feires også 17.mai den 14.mai i regi av rektor og lærere. De pynter og markerer klassevis. 

Det blir is på alle elever og korpset spiller.

Tale fra rektor og elevrådsleder legges ut til klassene på Showbie.

På selve 17.mai starter dagen nogenlunde som vanlig. Et par fra Speideren bistår med flaggheising ved begge bygg, og noen få fra korpset spiller. Fra Bryn Skole fortsetter Speidern, og korps til Bryn kirke hvor FAU-leder legger ned krans ved minnesmerke.

Utover dagen vil korpset spille rundt om i nærmiljøet. Ruten korpset går er ikke annonsert og det er oppfordret til å følge med fra hager og veranda. De avslutter med å spille "ja vi elsker" der de oppholder seg kl 12.

17. mai-feiringen på Eikeli skole, markeres i år som i fjor, digitalt. 
 
 Facebooksiden 17. mai med Eikeli skole tas i bruk også for årets feiring. På siden blir det livestream av korps, rektors tale og lotteri med flotte premier! Det blir taler fra elever, årets russepresident ved Eikeli vgs. og vi deler stemningsfulle tegninger fra 6. trinn. 

På Eiksmarka har vi flaggheising på morgenen med utvalgte fra speiderne og korpset. Speiderne og tre fra 17.mai komiteen går videre til Nei-støtten der det legges ned krans. Begge deler er kun for spesielt inviterte. Senere skal korpset  ha "pop-up" spilling ved et par eldresentre og gå i et ikke-annonsert tog med flaggborg fra Eiksmarka til Eikeli. Komitemedlemmer blir med som "togvakter" og sørger for at kohortene holder pålagt avstand. Alt blir streamet live på facebook-siden vår. Elevrådsrepresentantene har spilt inn tale som sendes på dagen og vinner av skolens tegnekonkurranse annonseres. Alle får en liten oppmerksomhet. Vi har et digitalt lotteri der overskuddet går til korpset. Facebook blir vår hovedkanal for informasjon og sending i løpet av dagen.

I tillegg spanderer også vi is på elevene den 14. mai - da skal det feires litt ekstra på skolen.

Mer informasjon kommer.

Grav skole legger årets 17. mai-feiring til fredag 14. mai i regi av skolen. 

17. mai blir det sendt digitalt opptak fra markeringen fredag.

14. mai blir en festdag for barna.Der skal det være faste innslag som kåring av vinnerne av dikt- og tegnekonkurransen, opplesing av vinnerdiktene, elevrådsleder og rektors tale samt tradisjonelle leker med premier til alle og selvfølgelig is og kake!

I 17 mai programmet som sendes elektronisk ut, presenterer vi vinnere av dikt og tegne konkurransen. Vi oppfordrer alle til å høre etter Haslum jenters musikk korps som spiller denne dagen samt å sammen synge nasjonalsangen kl. 12.00 i egen hage. 

Flaggheising og kransenedleggelse kommer derfor at skje uten tilskuere. 

17. mai  ved Hosle skole

Hosle skole vil også i år livestreame årets markering via Facebook: https://www.facebook.com/17maiHosleskole.

 • Kl. 8.00: Flaggheising på skolen, med speider, korps, kor og taler. Oppmøte er kun for spesielt inviterte.
 • 17. maitog med korpset. Nærmere informasjon om tidspunkt og rute vil bli lagt ut på våre facebooksider – følg med for fortløpende informasjon og oppdateringer. Vi oppfordrer til jubel og sang fra balkonger, hager og vinduer.
 • Hjelp oss å ta vare på Hosles skolemiljø, kjøp «virtuelle vafler, is og kaffe» til inntekt for korps, kor og FAU sitt arbeid. VIPPS 512029 Hosle FAU. Alle monner drar!
 1. mai står for døren. Dessverre blir det heller ikke i år en vanlig 17. mai-feiring. Vi får ikke noe barnetog eller tradisjonell samling på Høvik skole. Dagen skal likevel markeres, og nedenfor følger programmet for feiringen.

Feiringen starter i år allerede på fredag 14. mai ved at skolen markerer 17. mai i tråd med et eget program for denne dagen.

Den 17. mai 2021 kl 0900 starter følgende markering på Høvik skole:

- Flaggheising ved Høvik sjøspeidergruppe
- Nasjonalsangen spilles av Høvik janitsjarkorps

Dessverre er det av smittevernhensyn ikke fri anledning til å møte frem ved denne markeringen.

 

Etter markeringen vil en digital video bli delt som også inkluderer følgende:
- Tale ved rektor Ellen Larsen
- Tale fra elevrådsleder i 7A, Astrid Brandshaug Dale

Alle er velkomne til å dele opplevelser og å legge inn 17. mai-hilsener på skolens Facebook-side (https://www.facebook.com/iflokk). Slike 17. mai-hilsener blir gjort tilgjengelig etter at opptak fra markeringen på Høvik skole som starter kl 0900 blir lagt ut på Facebook ca kl 10.

På Høvik Verk skole arrangerer skolen en liten feiring fredag 14.05 som inkluderer isbil med is til alle barna og 17. mai-komiteen plukker opp regningen for isbilen.

På selve 17. mai er det hovedsakelig et digitalt arrangement - vi har opprettet en Facebook-gruppe og skal live-streame følgende:

 • 08:00:  Flaggheising med Speideren og korpset (kun speidere fra 4. trinn)
 • ca 08:05: avmarsj fra skolegården, Morgenrunden. (Pga smittevern er det ikke lov å gå etter toget)
 • 11:00:  Tale for dagen av rektor og 7. trinn (opptak)
 • 11:30:  Avmarsj Hovedrunden (til ca 12:45) (Pga smittevern er det ikke lov å gå etter toget og det er ikke planlagt minikonserter)

Mer informasjon kommer.

I forkant av 17. mai har komiteen på Levre skole i samarbeide med lærerne på trinnet laget en film med flaggheising på skolen, 17. mai-taler, korpsmusikk, innslag av barna på 4. trinn, tegninger og dikt. Denne filmen legges ut på skolens hjemmeside (www.levreskole.no) og Facebook.

På skolen arrangeres 17. mai fest fredag 14. mai i regi av skolen. Planen er slik:

 • Flagget er heist når elevene kommer på skolen.
 • Alle klasser skal være i klasserommet kl. 08.20. Da vil det være en liten hilsen fra rektor og felles sang av «JA, vi elsker» - ett vers – på talevarslingsanlegget.
 • Alle klasser ser en film med felles tale av elevrådsleder og rektor.
 • Alle elevene får en ispinne av FAU.
 • Klassene / trinnene har diverse program gjennom dagen, det vil være variasjoner fra trinn til trinn: tur, sanger, tegne 17.mai-pynt, typiske 17.mai-leker, kahoot, ulike poster ute etc etc. Alt gjennomføres kohortvis og innenfor smittevernreglene.
 • Dagen avsluttes til vanlig tid.
 • Foreldrene har dessverre ingen adgang denne dagen av smittevernhensyn.

17. mai vil flagget bli heist kl. 08.00, mens korpset spiller (uten publikum).

Korpset  vil gå en rute i skolekretsen og spille for Dønski sykehjem, Mariehaven og Carpe Diem (demenslandsby)

Vi oppfordrer alle til å delta i følgende nasjonale og kommunale aktiviteter:

Kl. 12.00: Hele Norge synger nasjonaldagen fra det stedet man måtte oppholde seg

Kl. 15.30: Festforestilling streames fra Bærum kulturhus

17. mai ved Lommedalen Skole

17. mai-feiringen ved Lommedalen Skole blir også i 2021 en redusert og annerledes markering. 17. mai-komiteen oppfordrer alle til å benytte anledningen til å skape en hyggelig feiring hjemme med sine nærmeste i år. Kjøp inn nok pølser og is, pynt hjemme og kle dere for fest!

For å unngå store ansamlinger av folk vil det ikke være mulig å delta på flaggheising, det vil ikke bli arrangert barnetog eller den tradisjonelle markeringen på Lommedalen Skole.

 • 08:00 Flaggheising med innslag fra Lommedalen Skolekorps og speiderne. Alle kan se video av flaggheisingen på websiden til Lommedalen Skole.

Tale for dagen ved rektor Bjørn Rogstad

Årets talere fra 7. trinn:
Oscar Grønnesby, 7A
Anja Hauger, 7A
Ovidie Drageset, 7B
Pernille Østby Stenstrøm, 7C
Sebastian Osland, 7C

Talene kan oppleves på websiden til Lommedalen Skole.

 • 12:00 Hele Norge synger nasjonalsangen.
  Et av høydepunktene i fjorårets feiring var da hele Norge samlet seg i en gigantisk allsang av "Ja, vi elsker". Også i år oppfordres hele Norge til å bli med når nasjonalsangen skal synges samtidig. Det skjer rett etter saluttene fra festningsverkene klokken 12:00. Vi synger i kor fra hus og hjem, hager og verandaer. Lommedalen Skolekorps spiller på ulike stoppesteder underveis på sin ferd nedover Trulsrudskogen mot Lommedalen Skole og omsorgsboligene.
 • 14:30 Alternativt 17. mai-tog (bilkortesje) med et utvalg av Lommedalens tøffeste kjøretøy. Oppstart fra By kl. 14:30.
  Følg med på Lommedalens Vels Facebookside for mer informasjon.

 

Lysaker skole feirer nasjonaldagen 14. mai.

I år blir det 17.mai feiring på Rykkinn skole den 14. mai. Skolen blir pyntet og det henges opp flotte 17.mai tegninger. 

Det blir flaggheising og fanfare på morgenen den 14. Lærerne arrangerer 17.mai-leker for barna og det blir utdelt is til alle. 

3.klasse har hatt tegnekonkurranse og det kåres to vinnere fra hver klasse som får flotte premier. Vinnertegningene blir vist frem på skolens nettside.

Den 17.mai vil det bli lagt ut tale fra rektor og elevrådet på skolens nettside. Der legges det også ut underholdningsinnslag fra 2.klasse og Siri Ravna synger 17.mai-sanger. 

Den 17. mai vil korpset spille på Rykkinn. De vil ikke følge sin faste rute, men gjør pop-up konserter ulike steder på Rykkinn

Program 17.mai (med forbehold om endringer):

 • Kl. 08.00 Flaggheising på Snarøya skole
 • Kl. 09.00 Vinnerne av tegnekonkurransen kåres på Facebook
 • Kl. 10.00 Korpset går fra Snarøya kirke, se egen plan for korpset sin rute
 • Kl. 11.00 Elevrådet sin tale på Facebook
 • Kl. 11.30 Hør Rektor sin tale på Facebook
 • Kl. 12.00 Allsang

Et av høydepunktene i fjorårets feiring var da hele Norge samlet seg i en gigantisk allsang av "Ja, vi elsker". Også i år vil regjeringen oppfordre hele Norge til å bli med når nasjonalsangen skal synges samtidig. Det skjer rett etter saluttene fra festningsverkene klokken 12. 

 

Fredag 14. mai blir det 17. maifeiring på Storøya skole. De skal synge "Ja vi elsker". Deretter får alle is som 17. maikomiteen spanderer. 

På Stabekk skole blir det  feiring i regi av skolen den 14.5.
17.mai komiteen pynter skolen og dekker is.

Det blir bare digital feiring den 17.mai dessverre, med film med taler fra rektor, elevrådet og musikk fra Smågardistene på skolens hjemmeside. God 17. mai.

14. mai  markerer Tanum skole 17.mai med en kort samling for elevene i skolegården. Elevene stiller opp i klassekohortene og vi tar ut de flotte trinnfanene. Elevene oppfordres til å ta med seg flagg denne dagen. Til akkompagnement av korpsmusikantene synger elevene «Ja, vi elsker» og «Norge i rødt, hvitt og blått» Det blir kjøpt inn is til alle elevene. Vi håper at dette kan gi 17.mai stemning inn mot helgen.

 

Rammer for gjennomføring av nasjonaldagen

Det blir en svært spesiell og annerledes markering av nasjonaldagen også i år. Du kan lese mer om de foreløpige rammer og bestemmelser som gjelder nasjonaldagen på Regjeringen sin nettside.