Matomsorg og ernæring består av et storkjøkken, og en ernæringsavdeling. Sammen tilbyr vi mat, kunnskap og veiledning til kommunens innbyggere og ansatte.
Bærum Storkjøkken
Bærum storkjøkken produserer mat til kommunens helsehus, sykehjem, omsorgsboliger, og samlokaliserte boliger. Storkjøkkenet lager også porsjonspakket mat som kan bestilles hjem på døren av kommunens seniorer, og personer med nedsatt helse/funksjonsnivå. Et godt samarbeid mellom kokker, kostøkonomer, ernæringsfysiologer, administrasjon og sjåfører, gjør at Bærum storkjøkken tilbyr en mat- og leveringsordning som kommunen er stolt av.
Kokkene ved Bærum storkjøkken prøver jevnlig ut nye oppskrifter og produksjonsmetoder. Sammen med ernæringsfysiologene arbeides det aktivt for å sikre at maten som leveres er av ernæringsmessig riktig kvalitet. Maten fra Bærum Storkjøkken er smakfull, næringsrik, og følger Helsedirektoratets anbefalinger for eldre.
Avdeling for ernæring og matomsorg
Ved avdeling for ernæring og matomsorg er det ansatt 5 kliniske ernæringsfysiologer som arbeider med å sikre god matomsorg ved kommunens institusjoner, og bedre ernæringsstatus, helse og funksjonsnivå blant kommunens innbyggere.
Kommunens ernæringsfysiologer tilbyr også kurs og individuelle konsultasjoner med klinisk ernæringsfysiolog til innbyggere over 18 år etter henvisning fra lege.