Ny milepæl for Sandvika!

Siste bygg i Helgerudkvartalet er nå revet ned til bakkenivå. 1. februar startet neste fase i prosjektet. Det ble markert av ordfører Lisbeth Hammer Krog bak spakene i en gravemaskin. Hun tok det første «spadetak» i arbeidene med å bygge det nye Helgerudkvartalet.

Lisbeth Hammer Krog gratulerte utbygger med å ha nådd en viktig milepæl.

Vi skal lage en trivelig og miljøvennlig by som alle kan være stolte av!

-Nå graver vi nedover for å bygge oppover, sa Brigt Aune i Andenæs Eiendom som er byggherre. - Først skal parkeringsanlegget og kjelleretasjen etableres.

Prosjektet består av p-hus i kjeller, ca. 4 000 m2 forretning i gateplan, ca. 20 000 m2 kontor i plan 2-5 og ca. 220 leiligheter i plan 6-15. Hele prosjektet skal få miljøsertifisering i BREEAM på nivå Excellent. Det planlegges det at første del med næringsbygg - plassert ovenfor Rådhusparken - tas i bruk omkring årsskiftet 2024-25 og leilighetsbyggene ved Otto Sverdrups plass i 2025.

Det planlegges at første del med næringsbygg - plassert ovenfor Rådhusparken - tas i bruk omkring årsskiftet 2024-25 og leilighetsbyggene ved Otto Sverdrups plass i 2025.

- Det er flott at vi etter mange års arbeid med planlegging av Sandvika sentrum kan sette spaden i jorden for det jeg vil kalle vår nye by, sa ordføreren. - Det blir en litt røff periode i noen år mens vi bygger, både for publikum og de næringsdrivende i sentrum, men dette skal bli bra. Vi skal lage en trivelig og miljøvennlig by som alle kan være stolte av!

Ordføreren la vekt på midlertidige byrom som skaper liv og får byen til «å leve» i parallelt med at den etableres.

- Det er viktig at vi skaper noe konstruktivt og nye opplevelser i tiden fremover, sa hun.

Det er viktig at vi skaper noe konstruktivt og nye opplevelser i tiden fremover.