Innovasjonsprisene i Bærum

Bærum kommune ønsker å heie og løfte frem våre egne innovatører. Søknadsfristen er 31. mars

Vinnere av innovasjonspriser 2022.

Ordfører delte ut innovasjonsprisene for 2022 den 13. juni.
Bærum kommune deler ut 3 innovasjonspriser, prisen for beste feil, og ny av året: samarbeidsprisen i tillegg til selveste innovasjonsprisen. Alle prisene har til felles at de handler om ting som skjer i et innovativt arbeid.

Samarbeidsprisen

Vi gratulerer SFO/Idrett med Samarbeidsprisen!

Et samarbeid mellom Bærum idrettsråd, Øvrevoll Hosle IL, Eikeli barneskole, Bærums Verk Hauger IL, Rykkinn skole og miljøtekniske tjenester ved natur, idrett og veidrift, og natur, vei og miljøforvaltning. De samarbeidet for å finne løsninger for mindre bilkjøring og miljø. De har vært opptatt av problemet og, selv om de begynte med en løsning: nemlig transport, har de i prosessen lært å lytte og åpne for ny-tekning knyttet til å løse problemet, sammen. Samarbeidet har utviklet seg over tid – og det har selvsagt vært både humper på veien, og skjær i sjøen. Resultatet er at flere barn har fått delta i fysisk aktivitet, foreldrene har fått roligere ettermiddager, og skolenes fasiliteter er tatt i bruk utover ettermiddagen.

Innovasjonsprisen

Vi gratulerer Gjettum og Bærums Verk boliger med Innovasjonsprisen for dialogpakken Bestemme selv!

Gjettum og Bærums Verk boliger, under Helse og velferd, Bolig, aktivitet og tilrettelagt arbeid, jobbet, som del av 2022-kullet i Oppdrift, for dialogpakke for at brukerne skal kunne bestemme mer selv. Her har brukerne vært med og samskapt i hele arbeidet. Resultatet «bestemme selv- dialogpakke» er noe alle institusjoner kan ta i bruk, ikke bare for utviklingshemmede. Til dere som er nysgjerrige på økt selvbestemmelse hos brukere av kommunens tjenester, ta gjerne kontakt med Gjettum og Bærums Verk boliger!

I år hadde ingen søkt beste feil. Egentlig litt rart, da feil gir grobunn for enda bedre løsninger og skjer ofte i innovativt arbeid.. Kanskje får vi flere søkere neste år?

Vi deler derfor ut tre priser:

  • Innovasjonsprisen: For deg som har gjennomført en innovasjon. Kr. 50 000
  • Samarbeidsprisen: For dere som har oppsøkt samarbeid i et innovasjonsarbeid. Kr. 30 000
  • Beste feil: For deg som har gjort en feil, og lært av den, i et forsøk på å innovere eller prøve ut noe nytt. Kr. 10 000

Innovasjonsprisene