Litt trening og aktivitet er bedre enn ingen trening. Når vi går av med pensjon er det flere rutiner som forsvinner, rutiner som ofte har holdt oss i aktivitet i løpet av dagen.

Fysisk aktivitet kan være forebyggende for sykdom og en investering for fremtiden. Man trenger ikke å sette seg store mål når man vil bli mer aktiv. Gode vaner der du holder deg moderat aktiv i hverdagen er bra for helsen.

Styrke- og balansetrening

Styrke- og balansetrening er spesielt viktig når vi blir eldre. Å trene de store muskelgruppene 2-3 ganger i uken er anbefalt for å opprettholde kroppens fysiske funksjon, og forebygge forfall av musklene. 

Styrke- og balansetrening er enkelt å gjennomføre hjemme, og du trenger ikke å kjøpe utstyr dersom du ikke vil. På Helsenorge sin side kan du se hvilke øvelser som er anbefalt, og hvordan du gjennomfører de på riktig måte. 

Friskis og Svettis Bærum har ulike treningstilbud spesielt tilpasset seniorer. Les mer på Friskis og Svettis sin nettside.

Seniorgruppa i Bærum Sportsklubb møtes ukentlig gjennom hele året til kaffe, kaker og hyggelig samvær på klubbhuset. Hver torsdag fra kl. 11.30 treffer du mange Gule på klubbhuset vårt. På hjemmekamper er det også seniorgruppa som styrer og administrerer supporterbua hvor du kan kjøpe Bærum-effekter.

Lenke til seniorgruppa i Bærum Sportsklubb.

Vær utendørs

All aktivitet er god aktivitet. Å gå turer jevnt med en hund eller en venn er også en god måte å holde på fysikken. Turer i terreng som skogen eller fjelltopper vil gi deg en ekstra utfordring og få opp pulsen din. Men det aller viktigste er å komme seg ut. 

I Bærum finnes det foreninger som  Høvik Jogg, en gruppe som arrangerer både gågrupper og joggegrupper på Høvik i Bærum, og Bærum Turlag som arrangerer turer i naturen. Bærum Turlag har også en egen 60+ gruppe

Bærum har masse flott natur som er perfekt for både hverdagstur og helgeturer, blant annet Burudvann, Kolsåstoppen, Sæteren gård og Fornebu. Ta med en venn eller familie, eller kos deg alene i vår fantastiske Bærumsmark. 

Dans

Seniordans har som mål å bedre fysikken og bedre den mentale tilstanden for deltakerne og bygge det sosiale nettverket mellom folk.