Trenger du flere avfallsposer?

Matavfallsposer 

Knyt en tom plastpose på beholderhåndtaket ditt. Da vil renovatør legge igjen en ny rull med matavfallsposer ved neste tømming. 

Er det avfallssug der du bor, eller bor du i et større borettslag eller sameie, tar styret kontakt med kommunen på e-post renovasjon@baerum.kommune.no eller telefon 67 50 40 50. 

Det er også mulig å hente matavfallsposer i Kommunegården i Sandvika, og på bibliotekene på Bekkestua, Høvik, Eiksmarka og Rykkinn.

Sekker til plastemballasje

Sekker til plastemballasje leveres ut i løpet av september hvert år. Borettslag eller sameier tar kontakt med kommunen for å avtale utlevering. 

Har du ikke mottatt sekker til plastemballasje? Meld en feil i tømmekalenderenen.

Dersom du trenger flere sekker til plastemballasje, må du kontakte oss, så sørger vi for at du får en ny rull neste gang vi henter avfall hos deg. Dersom du bor i et sameie/borettslag, må styret bestille.
Vi kan kontaktes på renovasjon@baerum.kommune.no eller telefon 67 50 40 50. 

Sekkene til plastemballasje skal kun benyttes til rengjort plastemballasje.  De skal ikke benyttes til hageavfall og for levering på Isi gjenvinningsstasjon. Hver enkelt innbygger og sameier må selv kjøpe inn blanke sekker til dette, for eksempel  i dagligvareforretninger, byggevareforretninger og jernvare.


Ved ekstra restavfall 

Om du enkelte ganger har mer restavfall enn det er plass til i beholderen din, kan du kjøpe blåsekk. Sekkene kan bestilles ved å sende en mail til renovasjon@baerum.kommune.no eller i appen "Min Renovasjon". En sekk koster 92,65 kroner (inkl. frakt) og sendes i posten.

Sekkene setter du ved siden av beholderen for restavfall på hentedag.

Avfall -blå sekk

Ekstra papp?

Det beste er å få plass til alt av papir, papp og drikkekartong i beholderen. Brett all papp godt sammen. Større esker kan klippes eller rives opp, slik at de tar mindre plass i beholderen.

Dersom du likevel har mer papp enn det er plass til i beholderen, kan noe ekstra papp plasseres oppi én pappeske og plasseres ved siden av beholderen for papir, papp og drikkekartong på tømmedagen. Ekstra papp må begrenses til ett kolli, og være håndterbart for én person.

Større mengder ekstra papp, eller store pappesker, må leveres til Isi gjenvinningsstasjon. Du kan også sette igjen pappemballasjen i forretningen når du kjøper noe.

Slik gjør du: 

  • Brett pappen sammen. 
  • Plasser den ekstra pappen i en tom eske hvis mulig. Ikke bruk plastposer. 
  • Sett den ekstra pappen ved siden av beholder for papp, papir og drikkekartong på tømmedag før kl 06. 
  • Papir og drikkekartong skal kastes i beholder for papir, papp og drikkekartong. 
Ekstra papp

 

Bestill større eller ekstra beholder

Beholder for papir, papp og drikkekartong er tilgjengelig i to størrelser: 240 liter og 370 liter. Større eller ekstra beholder kan bestilles i appen "Min Renovasjon" eller ved å sende e-post til renovasjon@baerum.kommune.no.

Sameier, borettslag, nedgravde løsninger og samarbeidsløsninger

Ved samarbeidsløsninger skal ekstra papp leveres til Isi gjenvinningsstasjon. Ekstra papp skal ikke plasseres ved siden av beholdere. Det er mulig å bestille flere beholdere ved behov. Styret tar da kontakt på: renovasjon@baerum.kommune.no