Metodebanken

Er du nysgjerrig på dine brukere og hva de har av behov eller opplever av utfordringer med din tjeneste? Eller tror du det er uoppdagede muligheter i din virksomhet som ikke har blitt konkretisert? Da har du kommet til riktig sted!

Som del av «innovatørens verktøykasse» lanserer vi nå metodebank, en samling av metoder du kan bruke. Her viser vi ulike verktøy eller metoder som du kan bruke i egen arbeidshverdag, og er et ett nytt initiativ fra oss i tjenestested Innovasjon. Her tilgjengeliggjør vi metoder vi selv bruker og lærer fra oss på daglig basis for å muliggjøre mer innovasjon i kommunen.

Metodene er tilgjengelige for deg med noen enkle tastetrykk, her.

Med over 12,000 mulige innovatører i kommunen tilbyr vi opplæring i innovasjonsmetoder, og innovatørens verktøykasse følger behov – løsning – test (BLT)-modellen som gjør det enkelt å finne og lære hvilke metoder som kan tas i bruk for å komme videre i egen prosess.
Metodene følger en stegvis tilnærming slik at det skal være enkelt å ta i bruk, uten ytterligere bistand. Ved å tilgjengeliggjøre metodene kan dere lære metoder når som helst, hvor som helst. Det er et sted å komme tilbake til etter deltakelse på våre metodeverksteder, som et godt alternativt tilbud til de som ikke har mulighet å delta på verkstedene.

Vi håper du kan ta metodene i bruk i egne prosesser, slik at dere kan komme nærmere behov og innsikt, og for å lage en god problemstilling å jobbe videre med.

Vi på tjenestested Innovasjon er alltid nysgjerrige på hvordan vi kan forbedre oss og tilbudene vi har. Derfor lurer vi på hvordan dere har opplevd å bruke metodebanken? Ved at vi får tilbakemeldinger kan vi forbedre innholdet slik at det blir enklest mulig å ta i bruk.

- Erik Burman, Innovasjon (innovasjon@baerum.kommune.no)