Velkommen til Smedtangen

Smedtangen badeplass ligger innerst på nordsiden av Fornebulandet. Rett utenfor badeplassen, er det faste griller og muligheter for å fiske. Det er også mulig å kjøpe lunsj og forfriskninger på Radisson Blu hotellet som ligger rett bakenfor badeplassen.

Badevannskvalitet

God - Basert på målinger tatt av Folkehelsekontoret de fire foregående badesesongene. Bakterieprøver tas annen hver uke i badesesongen.

Det frarådes å bade i opptil to døgn etter et kraftig regnskyll da det erfaringsmessig vil bli dårligere vannkvalitet (nedbørsmengder på mer enn 15-20 mm/døgn). Det skjer fordi kloakk går i overløp og forurenset vann blir med Lysakerelva ut i fjorden. Etter to dager med oppholdsvær vil vannet ha normalisert seg, og det er igjen trygt å bade.

Etter episoder med voldsomme skybrudd kan badevannskvaliteten svekkes ved alle strendene i Bærum. Vi oppfordrer til å følge med på kommunens facebookside hvor det aktivt advares mot bading når helsemyndigheten er kjent med at badevannskvaliteten er vesentlig forringet og faren for smitte fra vannet er betydelig.

Badeplasser

Nøkkelinformasjon

  • Sandstrand
  • Gressplen
  • Søppelkasser
  • Faste griller

Hvordan kommer jeg dit?

Kjør til Fornebu. Følg skilting til hotel Radisson Blu. Parkering ved Telenor arena.

Besøksadresse

Snarøyveien
FORNEBU

Reise til Smedtangen

    Reise fra Smedtangen