Velkommen til Kalvøya

Kalvøya har barnevennlige sandstrender/badestrender og er et populært turområde. Her er knauser, skog og gressletter hvor man kan drive ballspill. Det er ikke lov å slå opp telt. En naturiststrand ligger på østsiden av øya. På nordsiden av øya er et naturreservat med en del av Oslofeltets fossilførende bergarter, og midt på øya fins gravrøyser fra bronse- og jernalderen.

Du oppfordres til å bruke de faste grillene på øya, men dersom du bruker engangsgrill skal denne plasseres på stein eller sand. Engangsgrillen kan kastes i egen søppelkasse for formålet. Husk å slukke grillen skikkelig. 

 

Kalvøya lille badebukt Kalvøya store badebukt store badebukt Kalvøya

Badevannskvalitet

Båtbukta (Lille Badebukt) har dårlig badevannskvalitet. Badebukta (Store Badebukt) har god badevannskvalitet. Badevannskvaliteten er basert på målinger tatt av Folkehelsekontoret de fire foregående badesesongene. Bakterieprøver annen hver uke i badesesongen.

Badevannskvaliteten forringes etter kraftig regnvær. Utenom nedbørsperiodene er det bra badevannskvalitet også i Lille Badebukt.

Det frarådes å bade i inntil et døgn etter et kraftig regnskyll da det erfaringsmessig vil bli dårligere vannkvalitet (nedbørsmengder på mer enn 15-20 mm/døgn) både ved lille- og store badebukt (båtbukta). Det skjer fordi kloakk går i overløp og forurenset vann blir med Sandvikselva ut i fjorden. Etter en dag med oppholdsvær vil vannet ha normalisert seg, og det er igjen trygt å bade.

Etter episoder med voldsomme skybrudd kan badevannskvaliteten svekkes ved alle strendene i Bærum. Vi oppfordre til å følge med på kommunens facebookside hvor helsemyndigheten vil legge ut advarsel, når badevannskvaliteten er så redusert at helsemyndighetene advarer mot bading.

Badeplasser

Nøkkelinformasjon

  • Lekeapparat
  • Badebrygge
  • Toalettanlegg
  • Faste griller to steder ved den store badebukta
  • Volleyballbaner
  • Søppelkasser for engangsgrill

Hvordan kommer du deg dit?

Man kommer til Kalvøya via gangbroen over fra Kadettangen. Det er parkeringsmuligheter flere steder i Sandvika med kort gåavstand til øya. Benytter du kollektivtransport er det kun et par minutter å gå fra togstasjon/bussterminal.

Badetemperatur Kalvøya

Badetemperatur tidligere sesonger

Åpningstider

Kiosken på Kalvøya har åpent  i perioden 1. mai til 31. august

  • kl. 11 - 18

Besøksadresse

Kalvøya
SANDVIKA

Reise til Kalvøya

    Reise fra Kalvøya