Med støtte fra Bærumspakken er det satt i gang en rekke midlertidige tiltak i Sandvika.

Hensikten med tiltakene er å engasjere lokale aktører, både bedrifter og frivillighet. Prosjektet vil pågå utover høsten 2020.

Løkkehaven og Bærum Frivilligsentral

En urban hage i Løkkehaven sto ferdig i begynnelsen av juli, med espalier til bønner og squash-planter. Det er arrangert samlinger fast hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren for personer som ønsker å dele dyrkeglede, kunnskap, inspirasjon og grønnsaker. Det er etablert et godt samarbeid med Bærum Frivilligsentral, og målet er å få på plass en engasjert gjeng som ønsker å drive hagen videre i fellesskap.

Prosjektet har gjennomført minikurs med ulike temaer, som «Jord og gjødsel», og «Nyttige blomster, til mat, pynt og for insektslivet». Det er opprettet en egen Facebook-side «Urbant Landbruk i Løkkehaven» som har fått over 130 likes, og gruppen «Løkkehavens hagegruppe» som til nå har 26 medlemmer. Samarbeidspartnere har vært lokalt næringsliv (Dine Røtter), Arba og Bærum Frivillighetssentral.

Hagen på Hamang

I hagen på Hamang er bedene er formet og sådd til med gulrøtter, reddiker, salat, rødbeter, erter, solsikker, løk, gresskar og squash, samt en egen urtesirkel. Det er også igangsatt arbeid med å etablere et eget felt med spiselige blomster som blant annet restauranten Folkebadet har vist interesse for.

Hagen er etablert i samarbeid med Dine Røtter og Toothfairy/Duggurd.

Oase Rådmann Halmrasts vei

«Insta-punkt» på Otto Sverdrups plass: Sommerfuglvinger i tre forskjellige størrelser. Malt av den lokale kunstneren Thomas Stønjum. Koordinering av Vårt Sandvika AS.

Bylivsideer - Oase Rådmann Halmrasts vei

Idébank Norconsult har utarbeidet forslag til temporære tiltak for Rådmann Halmrasts vei. Koordinering av Vårt Sandvika AS. Forslagene er av en slik art at de kan brukes som inspirasjon til andre prosjekter i Bærum.

Lyslenker over Rådmann Halmrasts vei

300 meter med sommerlige turkise lyslenker over gaten. Lysene er levert av Eurosign. Strømtilførsel utført av Sandvika Elektro. Skisse for montering levert av Norconsult. Koordinering av Vårt Sandvika AS.

Street art på søyler

Åtte søyler under jernbanen ved Løkketangen er dekorert av street art-kunstneren Xenz. Liftleie av Bærumsfirmaet Naboen utleie. Prosjektledelse av Vårt Sandvika AS (Bærumspakken). Prosjektet var et samarbeid med Bane Nor. Kunstprosjektet er finansiert av Arne Eriksen.

Undergang mellom Finstadgården og Sandviksbukta

Passasjen mellom Finstadgården og Sandviksbukta er dekorert av lokale graffitikunstnere og vil få nytt lys.

Istandsetting av skulpturer

To skulpturer i Sandvika pusses opp og repareres - «Liten pike» ved byparken og «Padleren» på Kalvøya.

Nye blomsterurner

Rådmann Halmrasts vei har fått 14 nye blomsterurner. Urnene er levert av Blomsterdesign AS i Sandvika som også utfører vanning og luking. Koordinert av Vårt Sandvika AS.