Med støtte fra Bærumspakken er det satt i gang en rekke midlertidige tiltak i Sandvika.

Hensikten med tiltakene er å engasjere lokale aktører, både bedrifter og frivillighet. 

Etablering av en ny, digital plattform

Shop, spis og drikk i Sandvika

Facebooksiden «Shop, spis og drikk i Sandvika» ble i april 2020 opprettet som et tiltak for å sette fokus på lokal handel i Sandvika by. I løpet av sommeren og høsten 2020 har siden fått i underkant 1 200 følgere og rekkevidde på mellom 500–19 000. Det er lagt ut over 100 innlegg på siden med alt fra videoer, bilder, tilbud og nyheter fra butikkene og spisestedene i byen. Plattformen har hatt over 25 000 interaksjoner fra etableringen i april frem til januar 2021. Siden administreres av Vårt Sandvika AS.

Ut og spise i Sandvika - kampanje

Ut å spise i Sandvika

«Ut å spise i Sandvika» og kom på trykk i blant annet SOMMER-magasinet i Budstikka i juni 2020. Reportasjen ble publisert bredt i Sandvika bys digitale kanaler, samt blant handel- og servicenæringen i Sandvika. Reportasjen gikk over to helsider og hadde et opplag på 21 000. Reportasjen ble skrevet og koordinert av Vårt Sandvika AS.

Fargerik lekeplass

Fargerik lekeplass
Foto: Kunstnersylte

Trappene på Lekeplassen i Rådmann Halmrasts vei ble malt i fargerike farger av en lokal kusiner, Andreas Sylte @kunstnersylte.

Julekalender i Sandvika

Julekalender

En digitial, pandemivennlig julekalender for Sandvika hver dag i desember. Lukene ble fylt med kultur, aktiviteter, tilbud fra butikkene og andre små overraskelser fra byen. Julekalenderen ble publisert digitalt på sandvikaby.julekalender.no, samt som moduler på Facebooksidene til Sandvika by og Kultur i Bærum. Prosjektet var et samarbeid med Bærum kommunes avd. Kultur og Samarbeid og Vårt Sandvika AS.

Løkkehaven og Bærum Frivilligsentral

En urban hage i Løkkehaven sto ferdig i begynnelsen av juli, med espalier til bønner og squash-planter. Det er arrangert samlinger fast hver tirsdag og torsdag gjennom sommeren for personer som ønsker å dele dyrkeglede, kunnskap, inspirasjon og grønnsaker. Det er etablert et godt samarbeid med Bærum Frivilligsentral, og målet er å få på plass en engasjert gjeng som ønsker å drive hagen videre i fellesskap.

Prosjektet har gjennomført minikurs med ulike temaer, som «Jord og gjødsel», og «Nyttige blomster, til mat, pynt og for insektslivet». Det er opprettet en egen Facebook-side «Urbant Landbruk i Løkkehaven» som har fått over 130 likes, og gruppen «Løkkehavens hagegruppe» som til nå har 26 medlemmer. Samarbeidspartnere har vært lokalt næringsliv (Dine Røtter), Arba og Bærum Frivillighetssentral.

Hagen på Hamang

I hagen på Hamang er bedene er formet og sådd til med gulrøtter, reddiker, salat, rødbeter, erter, solsikker, løk, gresskar og squash, samt en egen urtesirkel. Det er også igangsatt arbeid med å etablere et eget felt med spiselige blomster som blant annet restauranten Folkebadet har vist interesse for.

Hagen er etablert i samarbeid med Dine Røtter og Toothfairy/Duggurd.

Oase Rådmann Halmrasts vei

Insta-punkt Otto Sverdrups plass
David Voica foran sommerfuglvingene på Otto Sverdrups plass. Foto: Voica Mihai Tiberiu

«Insta-punkt» på Otto Sverdrups plass: Sommerfuglvinger i tre forskjellige størrelser. Malt av den lokale kunstneren Thomas Stønjum. Koordinering av Vårt Sandvika AS.

Bylivsideer - Oase Rådmann Halmrasts vei

Idébank Norconsult har utarbeidet forslag til temporære tiltak for Rådmann Halmrasts vei. Koordinering av Vårt Sandvika AS. Forslagene er av en slik art at de kan brukes som inspirasjon til andre prosjekter i Bærum.

Lyslenker over Rådmann Halmrasts vei

Lyslenker over Rådmann Halmrasts vei
Lyslenker over Rådmann Halmrasts vei. Foto: Vårt Sandvika

300 meter med sommerlige turkise lyslenker over gaten. Lysene er levert av Eurosign. Strømtilførsel utført av Sandvika Elektro. Skisse for montering levert av Norconsult. Koordinering av Vårt Sandvika AS.

Street art på søyler

The Concrete Jungle - street art på søyler
The Concrete Jungle Foto: Nima Taheri

Åtte søyler under jernbanen ved Løkketangen er dekorert av street art-kunstneren Xenz. Kunstverket har fått tittelen The Concrete Jungle. Som en del av prosjektet ble det også utarbeidet en kortfilm om arbeidet i Sandvika. Se filmen her.

Liftleie av Bærumsfirmaet Naboen utleie. Prosjektledelse av Vårt Sandvika AS (Bærumspakken). Prosjektet var et samarbeid med Bane Nor. Kunstprosjektet er finansiert av Arne Eriksen.

Undergang mellom Finstadgården og Sandviksbukta

Undergang Finstadgården og Sandviksbukta
Undergang Finstadgården og Sandviksbukta. Foto: Vårt Sandvika

Passasjen mellom Finstadgården og Sandviksbukta er dekorert av lokale graffitikunstnere og vil få nytt lys.

Istandsetting av skulpturer

To skulpturer i Sandvika pusses opp og repareres - «Liten pike» ved byparken og «Padleren» på Kalvøya.

Nye blomsterurner

Nye blomsterurner
Nye blomsterurner i Rådmann Halmrasts vei. Foto: Vårt Sandvika

Rådmann Halmrasts vei har fått 14 nye blomsterurner. Urnene er levert av Blomsterdesign AS i Sandvika som også utfører vanning og luking. Koordinert av Vårt Sandvika AS.

Sommerfugltanker

Sommerfugler på Kinobroen

Har du sett sommerfuglene på Kinobroen i Sandvika? Sjøholmen Kunst- og kulturhus har samlet inn barns tanker om Covid-19-tiden, ved å la dem fargelegge og skrive ned sine ord om denne tiden på en sommerfugl. Sommerfuglene danner en sverm som har landet på Kinobroen. Flere har fløyet ut i verden for å spre budskapet - blant annet til Kenya og Spania. Prosjektet vil fortsette å samle inn barns tanker til ettertanke for fremtiden. Sommerfuglen er tegnet av kunstneren Gro Mukta Holter.