Bærum kommunes tre kulturstipend og kulturprisen ble delt ut under Bærum symfoniorkesters nyttårskonsert, lørdag 13. januar.

Bærum kommune skulturstipend

Årets mottakere er Emilie Sophie Valentiner, Lars Halvor Andreassen og Jørgen Magnus Haslum.

Emilie Sophie Valentiner

er danser med lang erfaring tross ung alder. Hun kommer fra Sandvika, og vokste opp i studioene til KGB Dans og ballett hvor hun tilbrakte mye tid sammen med likesinnede. Her var hun med på utallige oppsetninger bl a «Petter og ulven» og «Nøtteknekkeren». Det siste året hun var med i «Nøtteknekkeren» var hun også solist som Orientalsk prinsesse. Det ble helt naturlig for Emilie å starte på danselinjen på Rud videregående skole, og rett etter at videregående var ferdig startet hun på Spin Off Forstudium i Dans hvor hun kun fikk viet seg til dans uten andre fag i tillegg.
Nå har Emilie startet sitt andre år på LIPA, hvor hun planlegger å sette opp sitt eget show for å utvikle koreografiske kunnskaper, og å utfordre seg på flere områder. Hun har flere prosjekter på gang som inkluderer både show og musikkvideoer.

Lars Halvor Andreassen

kommer fra Kolsås, og er skuespiller med en rekke ferdigheter innen sang og musikk. En kreativ mann som allerede har gitt mye til Bærums befolkning. Lars har spilt i Sandvika barne- og ungdomsteater, han har spilt i Bærums verk-spillet, i Rud-revyen – der har han også bidratt som medskaper, og nå i år som regissør. I høst var han å finne på Lille Scene med forestillingen FAQ. Lars spiller også i bandet Sjuogtredve Mil Nordover som har holdt konserter her i Sandvika i BAKgården OG på Kolsåstoppen.
Lars gikk på Musikk, dans og drama på Rud videregående skole, og gikk ut derfra i 2013. Etter dette tok han Forstudium i teater ved Oslo musikk- og kulturskole samtidig som han var leder for dramagruppa ved Helset fritidssenter. I 2014 flyttet han til Trøndelag og tok en bachelor i teaterproduksjon og skuespillerfag ved HINT/Nord universitet. I løpet av 2017 har man medvirket både på scener og i film.

Jørgen Magnus Haslum

kommer fra Bekkestua og han synger opera. Han startet svært tidlig å synge, og begynte i Sølvguttene allerede som 7-åring. Der sluttet han i 2012, og har etter det fullført en bachelorgrad ved Griegakademiet i Bergen. Nå har han påbegynt en masterstudie ved Operahøgskolen der han studerer under Solveig Kringlebotn.

Bærum kommunes kulturpris 

Årets kulturpris går til Cecilie Due, kulturprodusent og medlem i BærMuDa siden oppstarten i 1989. Hun er kunstnerisk ansvarlig og leder for gruppa. Hun har bedrevet teater og sang siden barneskolen, gått på Romerike Folkehøgskole og har musikkutdanning fra UiO. Hun har spilt i alle BærMuDas oppsetninger.

Årets prismottaker opptrer i mange roller både på, før og etter, under og over – og på scenen. Hun er også en drivende kraft i kommunens fellesarrangementer, en ildsjel med kreative og produktive evner.

Hun er både prosjektleder og primus motor for Sandvika Byfest, et puslespill av stort format. Det er en fest som er besøkt av over 130 000 mennesker, og med store og små arrangementer over hele byen. Hun har et godt forhold til medarrangører, organisasjoner, frivillige og kommunens mange tjenestesteder som også er en del av festen – i tillegg til det mangfoldige kulturlivet som rører seg rundt i Bærum. Byfesten er for Sandvika og Bærum svært viktig, og vedkommende gjør et godt stykke arbeid for samhold, samarbeid og samskaping for kommunen.

Vi gratulerer!