Bærum kommunes kunstpris er blitt delt ut siden 1999. Den deles ut i forbindelse med Bildende kunstnere i Bærums årlige utstilling.

Utstillingen presenterer kunstnere og kunsthåndverkere tilknyttet Bærum. Totalt 35 verk presenteres i en variert og spennende montert utstilling hvor temaene omhandler klima og samfunn. Pandemi og isolasjon preger tiden nå, og er synlig i mange av arbeidene.

Bærum kulturpris Bærum kulturpris bilde 2 Tone Hagen Juryen - Bærum kulturpris

Vinneren i 2021 er verket «Mutant», valgt fordi uttrykket er tvetydig, men gir assosiasjoner til en vanskelig tid med pandemi. Juryen setter også pris på overraskende materialbruk, kombinasjonen av akryl, og sjikt med fargepigmenter. Dette gir verket flere lag, det fremstår nesten tredimensjonalt.

Tone Hagen arbeider på Borgen, Emma Hjort, der har hun sitt atelie. Hun er medlem av Bildende Kunstnere i Bærum.

Tone Hagen mottar prisen i dag torsdag 10 juni kl.16.00 i Bærum kunsthall.

Bærum kommunes kunstpris er en påskjønnelse pålydende 30 000 kr og går til det verk som juryen mener utpeker seg spesielt.

Juryen består av:

• leder av hovedutvalget for kultur Dag Egil Strømme,
  • kultursjef Berit Inger Øen,
  • kunsthistoriker ansatt på Henie Onstad, Martine Hoff Jensen
  • kunstrådgiver i kommunen, Ellen Marie Fodstad.